2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Hajdúhadház: öt embert állítottak elő

Előállította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját a rendőrség pénteken kora este Hajdúhadházon - erősítette meg az MTI információját a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
2011. április 16. szombat 07:40 - HírExtra
Kelemen Éva rendőr hadnagy közölte: öt embert "járőrözési tevékenység" miatt állítottak elő a hajdúhadházi rendőrkapitányságra, ellenük garázdaság szabálysértés miatt indult eljárás. Gyüre Csaba jobbikos országgyűlési képviselő az MTI-nek a rendőri akcióról szólva azt mondta: az egyesület tagjai pénteken délután nem járőröztek, hanem "civilként" aláírásokat gyűjtöttek Hajdúhadház főterén.

A már több mint 2.000 aláírást tartalmazó kérdőíven arra válaszolhattak a település lakói: akarják-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület továbbra is Hajdúhadház területén maradjon, és "polgárőr tevékenységet" folytasson.

Megalázó

Gyüre Csaba tájékoztatása szerint öt jobbikos országgyűlési képviselő jelenlétében, mintegy 30-40 rendőr, "megalázó módon ingre vetkőztette" és személyenként legalább 10 percig vizsgálta az ellenőrzés alá vont 9 ember ruházatát, majd közülük öt embert elvittek.

A képviselő elmondása szerint "három polgárőrt" olyan erősen bilincseltek meg, hogy őket ellátásra a debreceni klinikára kellett szállítani. Gyüre Csaba jelenleg - azokkal a polgárőrökkel, akik szintén részt vettek az aláírásgyűjtésben, de őket nem vitték el - a Debreceni Városi Bíróság épülete előtt tartózkodik, míg más jobbikos vezetők a debreceni kertségi rendőrőrs előtt várják a fejleményeket, ahová - mint elmondták - az eljárás alá vont polgárőröket Hajdúhadházról átszállították.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) péntek délután azt közölte az MTI-vel, hogy "rendőri jelenlétre" megszüntette járőrözését a Hajdúhadházon tartózkodó csoport. A közlemény szerint rend és nyugalom van Hajdúhadházon. Amennyiben rendőrség ismételten járőrözést észlel, annak résztvevőit és kezdeményezőit "a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására" fogják kötelezni - tették hozzá.

Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő kedden közölte: a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két héten át, összesen kétszáz taggal járőrözik Hajdúhadházon demonstratív jelleggel, a közbiztonság javításáért. A járőrözést Hajdúhadház mellett kiterjesztették a két szomszédos településre, Téglásra és Bocskaikertre is.

Pintér


Pintér Sándor belügyminiszter szerdán egy sajtótájékoztatón kijelentette, "bizton mondhatom, hogy ilyen jellegű járőrözés, mondvacsinált törvényesség mögé bújva nem lesz Magyarországon". A járőrözés a belügyminiszteri közlés után is folytatódott Hajdúhadházon.

A belügyminiszter a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjainak hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatban csütörtökön egy EU-tanácskozáson kijelentette: meggyőződése szerint szabálysértések történtek, és a magyar hatóságok ennek megfelelően járnak el.

A belügyminiszter közölte: a törvényesség talaján áll, és a törvények betartását kéri a magyar állampolgároktól, a rendőröktől pedig azt, hogy tartassák be azokkal, akik erre maguk nem hajlandóak.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását