2024. szeptember 28. - Vencel

Terror Magyarországon: költöznek a romák

Kiköltöztettek 276 roma nőt és gyereket Gyöngyöspatáról péntek reggel a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt - közölte Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke.
2011. április 22. péntek 12:27 - HírExtra
Megérkeztek a főváros II. kerületében álló Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központba a Gyöngyöspatáról kiköltöztetett romák péntek délelőtt - értesült a helyszínről az MTI. A romák elszállásolása ezekben a percekben kezdődik.

Az MTI telefonon kereste az intézményt, ám ott azt közölték, hogy az ügyben hivatalosan csak a csillebérci központ vezetői nyilatkozhatnak, akik egyelőre nem érhetők el a sajtó számára. Péntek délelőtt 276 roma nőt és gyereket indítottak útnak Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt - közölte Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke az MTI-vel.

Bangó Tamás, a Bátonyterenyén alakult Együtt a Közjóért Egyesület elnöke, az akció egyik szervezője az MTI-nek azt mondta: a romák saját maguk határoztak arról, hogy kimenekítik a gyerekeket és a nőket, hiszen az útvonal a Véderő táborába a cigánytelepen keresztül vezet, és félnek a fenyegetések miatti atrocitásoktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását