2024. szeptember 16. - Edit

Rendkívüli ülés

A napirend elfogadásával megkezdődött a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése szerda délelőtt.
2011. június 8. szerda 10:25 - HírExtra
Nem támogatták

A képviselők többsége nem támogatta az MSZP két javaslatának napirendre vételét, így azokat nem tárgyalja a testület. Az egyik előterjesztés a Budaörsi úti buszsáv kialakításával kapcsolatos vizsgálóbizottság felállításáról szólt, a másik pedig a Budapesti Egészségügyi Modell első lépését tartalmazta.

Tarlós István főpolgármester a buszsáv kapcsán politikai cirkusznak nevezte a javaslattételt, míg az egészségügyet érintő indítvány kapcsán közölte: érdemében okafogyottnak tartja az előterjesztést, miután a kormány már döntött a kérdésben.

Horváth Csaba: felháborító

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője felháborítónak nevezte, hogy az egészségügyet érintő előterjesztéssel nem foglalkoznak, ezért szavazást kért a napirendre vételről. A javaslat tárgyalását 9-en támogatták, 2-en tartózkodtak, 21-en pedig nemmel szavaztak.

A Fővárosi Közgyűlés egyebek mellett huszonhárom közoktatási intézmény vezetői pályázatáról, a budapesti közösségi közlekedés állami normatív támogatásáról, valamint a Római-parti gát második ütemének építéséről dönt.

A napirendet 22 igen szavazattal, 10 tartózkodás mellett fogadták el.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását