2024. szeptember 28. - Vencel

Záhonynál hat órát kell várni

Hat órára nőtt az Ukrajnába tartó teherautók várakozási ideje a záhonyi határállomáson péntek délutánra - közölte honlapján a rendőrség.
2011. július 15. péntek 19:06 - HírExtra
A Magyarországra belépő személyforgalomban szintén torlódnak a járművek, itt jelenleg hatvan perc a várakozási idő.

A magyar-ukrán határszakasz legjelentősebb átkelőhelyén szombaton és vasárnap - az elmúlt hétvégékhez hasonlóan - torlódásokra kell számítaniuk az utazóknak a személy- és a teherforgalomban. Az autósoknak a be- és kilépő irányban 60-180 perces, míg a teherautóknak kilépő irányban szombat reggel 6 órától három-négy órás várakozással kalkulálhatnak, de annak időtartama függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez - alternatív útvonalként - továbbra is a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás, illetve a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a hétvégén várhatóan ismét megindul a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások rohama, ezért rendkívül erős forgalomra számítanak a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán. A hétvégén kétórás várakozás is kialakulhat. A gyorsabb határátlépés érdekében a rendőrség azt javasolja, hogy az utazók válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt. Utóbbi naponta 8 és 18 óra között tart nyitva magyar és szerb állampolgárok számára.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntek estétől szombat estig 30-60 perces várakozási időre kell számítaniuk az autósoknak Letenyénél, az M7-es autópályán lévő magyar-horvát határátkelőnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását