2024. április 27. - Zita

Bővültek

Bővült a győri Graboplast Zrt. fogalma néhány százalékkal 2012-ben az előző évihez képest, amikor 16 milliárd forintot ért el - közölte Jancsó Péter elnök-vezérigazgató az MTI érdeklődésére szerdán.
2013. január 30. szerda 13:12 - HírExtra
Tájékoztatása szerint tavaly jelentősen eltérő volt a helyzet a belföldi és exportpiacaikon. Az értékesítés 6-8 százalékát kitevő belföldi értékesítésben két számjegyű volt a csökkenés, és gyengélkedtek - különösen a bizalomkeltően induló első fél év után - a forgalom egyharmadát elvivő nyugat-európai piacaik is.

Az Európai Unió számos államában ugyanis visszafogták a költéseket. Elhalasztottak például iskola- vagy kórházberuházásokat, nem gyártottak le buszokat, vonat- és metrószerelvényeket, amelyekhez a Graboplast padlót szállít - magyarázta.

A vásárlások tizedét adó Kínában ugyanakkor, ahol partnereik nagy tételben, néha évekre előre bevásárolnak egy-egy termékből, az utóbbi években átlagosan 15 százalékkal bővíti eladásait a Graboplast - mondta el.

Jancsó Péter emlékeztetett: a Graboplast húsz év alatt műbőr gyárból padló-előállítóvá alakult át. Egyidejűleg kiléptek például a szőnyegszegmensből, és az elmúlt öt évben folyamatosan csökkentették a lakossági termékek részarányát. Ez a válság előtt 75 százalék volt, ma 50 százaléka alatti, és tovább tervezik mérsékelni.

Ezt azzal indokolta, hogy a projektekben tudnak a leginkább differenciált stratégiát alkalmazni, itt a legnagyobb a hozzáadott szakmai érték, ugyanakkor kevésbé árérzékeny terület.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását