2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ukrajna az úton?

Szerhij Arbuzov ukrán ügyvivő kormányfő kifejezte meggyőződését, hogy hamarosan stabilizálódik a politikai helyzet a kormányellenes tüntetések sújtotta országban.
2014. február 12. szerda 15:25 - HírExtra
A szerdai kormányülésen mondott beszédében üdvözölte, hogy a tüntetők és a rendvédelmi egységek között nem voltak összecsapások az utóbbi napokban. Kérte a vezetés és az ellenzék képviselőit, hogy folytassák a válság rendezését célzó tárgyalásokat.

Felszólította az ellenzéki tüntetőket, tegyék szabaddá a hét végéig az elfoglalt hivatali épületeket annak érdekében, hogy a második amnesztiatörvény működhessen. A kormányoldal által megszavazott jogszabály alapján csak akkor kapnak amnesztiát a tüntetők, ha előbb szabaddá teszik a hivatali épületeket. Ha ezt a tüntetők nem teszik meg, jövő hétfőn a törvény hatályát veszti.

Arbuzov kijelentette, megértéssel veszi tudomásul azt, hogy az elhúzódó politikai válság miatt a befektetők óvatosak lettek Ukrajnával szemben. Ugyanakkor biztosított afelől, hogy a krízistől függetlenül a befektetők jogait kellően védik a hatályos ukrán jogszabályok.

Az ukrán devizapiaci helyzetet az ügyvivő miniszterelnök kezelhetőnek és ellenőrizhetőnek nevezte. Kijelentette, hogy a nemzeti bank által hozott intézkedések pozitív hatással voltak a devizapiacra. Leszögezte, hogy a jegybank a maga eszközeivel képes megakadályozni a nemzeti valuta, a hrivnya árfolyamának rendkívüli mértékű ingadozásait és szembeszállni a spekulációkkal.

Arbuzov hangsúlyozta, hogy a gazdasági reformoknak folytatódniuk kell, függetlenül a következő kormány összetételétől. A legfontosabb feladatok között nevezte meg az állami költségvetés stabilizálását, az adórendszer korszerűsítését, az adók csökkentését, a korrupció elleni fellépést és az energiapiac reformját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását