A budapesti savanyúság előállító üzemben több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is találtak a NÉBIH szakemberei. A padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokon nem voltak szúnyoghálók, így a helyiségek tele voltak rovarokkal. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.
Az április 8. és május 1-je között előállított termékek esetében hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőségmegőrzési ideje – a gyártmánylapok alapján – két hónap, ezért a NÉBIH szakemberei elrendelték a 2016.06.30-i és az azelőtti minőség megőrzési idővel rendelkező tételek kereskedelemből történő visszahívását.
Az üzemben tárolt alapanyagok és késztermékek közül 20 tételt, összesen csaknem 40 tonna terméket vontak ki a forgalomból.