2024. szeptember 16. - Edit

Csökkent a kincstárjegy hozama

Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
2017. december 1. péntek 08:31 - HírExtra
 

Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 38,03 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,03 százalék volt, 2 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult 0,05 százalékos átlaghozamnál, és 3 bázisponttal magasabb a szerdai 0,00 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 0,26 százalék volt, tavaly év elején 0,93 százalék, 2015 elején 1,79 százalék, 2014 elején pedig 3,07 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 7 milliárd forintos összeg helyett 8 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 12,95 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását