Ami szükséges lenne mindenkinek
Az alapvető, hogy friss gyümölcsből és zöldségből minden nap ennünk kell, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges vitaminszükségletet és ásványi anyagokat. És pontosan mennyit fogyasszunk belőlük? Naponta 3-5 adag az a mennyiség, amely kimutathatóan hozzájárul egészségünk stabilitásához! Javasoljuk, hogy minden étkezéshez együnk egy keveset, és megfelelő összeállítással az egyik étkezést váltsuk is ki vele! A zöldségeket és gyümölcsöket érdemes az esetek döntő többségében nyersen fogyasztani!
Változatos összetevők
A saláták akkor lesznek igazán incsíklandóak, ha számos összetevőből készítjük, és minőségi alapanyagokat használunk az egyes receptekhez. Aki úgy érzi, nem szeretne bajlódni piacra járással és saláta összeállítással, az feltétlenül látogasson el a Zöldlevelecske Salátaműhely weboldalára, ahol a világ legjobb saláta receptjeit kínálják és szállítják házhoz Szegeden és környékén, ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy kiváló hazai termelők alapanyagait válogatták össze számunkra!
Mi van a salátában?
- Vitaminok sokasága
Valamennyi vitaminhoz hozzájuthatunk természetes forrásból. Nézzünk pár kiemelkedő adatot. Az apró magvas gyümölcsök - mint a málna -, szuper C-vitamin forrás, az egyik legmagasabb B6 vitamintartalma a fügének van. A citrom főképp C-vitamin forrásként ismert, de kiemelkedő az E-vitamin tartalma is, mely az összes vírusos betegségnél nagy segítség. Az articsóka szintén C-vitamin forrás. A saláta és petrezselyem A-vitaminban bővelkedik, a paraj tombol a sok B9-vitamintól, a brokkoli és káposzta pedig magas K-vitamin forrás.
- Rostok
A leveles zöldségek biztosítják számunkra a természetes rostokat. És milyen egészségvédő hatása van? Azonkívül, hogy segíti a megfelelő emésztést, stabilizálja a koleszterinszintet, és a vércukorszint szabályozásában is szerepet játszik.
- Ásványi anyagok
A zöldségek és gyümölcsök nemcsak ásványi anyag források, de azok szervezetbe való beépülését is segítik.
- Antioxidánsok
Az antioxidánsok a szabadgyökök gátlásában játszanak szerepet, végső soron pedig a betegségmegelőzésben. Valamennyi gyümölcs, zöldség és olajos magvak tartalmaznak antioxidánsokat!
A saláták ízfokozója, az olajos magvak
Az olajos magvakkal kombinált saláták igazi ízorgiát eredményeznek, hatásuk pedig kimagasló a benne lévő egészséges zsírok jelenléte miatt. Mandula, dió vagy fenyőmag - válasszunk ízlésünknek megfelelőt!