2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

A hajhullás visszafordítható, sőt meg is előzhető

Sokan hajlamosak a hajhullásra úgy tekinteni, mint valamire, ami elkerülhetetlen, kivédhetetlen. Mint ami így is, úgy is bekövetkezik, pusztán idő kérdése, hogy mikor. Ha ez lenne az igazság, akkor vélhetően a bolygón egyetlen egy dús hajkoronával büszkélkedő felnőtt sem élne. Márpedig sokan élnek így, teljes elégedettséggel.
2022. március 22. kedd 09:01 - HírExtra

Mi a megelőzés leghatásosabb módja?

Kétségtelenül a legeredményesebb megoldás a kedvelt hajhullás elleni vitamin szedése. Ez ugyanis semmi különlegeset nem jelent a mindennapokban, pusztán néhány tabletta rendszeres fogyasztását. Na, de mire képesek a vitaminok, és miért annyira produktívak?

Az emberek jelentékeny része vitaminhiányban szenved. Persze ebből a legtöbben mit sem sejtenek. Ám a nem tudás nem mentesít a következmények alól. Szóval a szervezet epekedve várja a vitaminok beérkezését, de ha ez nem történik meg, akkor az egyes funkciók meggyengülnek. Nem meglepő, hogy a hajhagymák sem bírják sokáig tápláló közeg nélkül. Ha elmarad a muníció, akkor a kitartásuk csökken, aminek pillanatok alatt kezdődő hajhullás lehet a vége. Aztán ha ez a jel sem szól eléggé erősen, akkor a folyamat felgyorsul, és a kopaszodás beindul. Szerencsére ekkor is létezik visszaút, viszont mindenkor kifizetődő ötlet a prevenciót választani.

A vitamin alkalmazása semmiféle mellékhatással vagy kockázattal nem jár, ugyanakkor a pozitív változások elkerülhetetlenek. A test hálája a hajhagymák megerősödésében is tetten érhető, így aztán a hajszálak elveszítésének tendenciája egy az egyben lezárulhat.

És ha már a megelőzés nem játszik?

Akkor sincsen ok pánikra. A tudományos úton felfedezett minoxidil rendkívüli módon tágítja az ereket, ezáltal a vérellátást optimalizálja. Márpedig, ha a vér képes eljutni a célba, akkor a benne „utazó” tápanyagok befutása sem lehet kérdéses. Vagyis ebben a fázisban is megtérülő stratégia a vitaminszedés előnyeivel élni, ugyanis a fokozott vérszállításnak hála a tápanyagok felszívódása és hasznosulása is pozitív irányba mozdulhat el.

Fotó: And-One / Shutterstock.com

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását