Nem hiányozhat egy konyhából sem
A konyhai alapfelszereltséget illetően, ami nélkül nem lehet főzni, az a főzőedény, valamint a serpenyők, lábasok. A különböző elkészítési módok mind más speciális edényeket kívánnak. Az ázsiai specialitásokat wok serpenyőben készítve sokkal ízletesebbek maradnak a zöldségek.
A fritőzben sütve a burgonya, hal jobban átsül és ropogós lesz. A kukta hasznos társ a konyhában, mert felére csökkenti a főzés idejét, de vizet és energiát is spórol. Családtagjait, barátait meglepheti különleges olvasztott sajtokkal vagy grandiózus desszerttel, szeletelt gyümölcsök és folyékony csokoládé formájában, a fondü edény segítségével. A MÖBELIX-nél különleges főzőedények és serpenyők széles választékában megtalálja a neves márkák kiváló minőségű edényeit is.
Arra mindenképpen figyeljen, hogy a különböző tűzhelytípusokhoz más-más főzőedények az optimálisak. A wok használata nagylángú gázégővel a legjobb. Indukciós főzőlapon használható a rozsdamentes acél, acél, öntöttvas edény, viszont az alumínium, réz, kerámia, porcelán nem alkalmas.
A sütés kellékei
A házi sütésű kenyér és kalács össze nem hasonlítható a boltival. A karantén óta sokkal népszerűbb lett a kenyér és egyéb péksütemények házi készítése. A sikerhez a megfelelő alapanyag arányokon kívül szükségesek a megfelelő sütőformák, sütőedények is. Az otthoni torta- és süteménykészítés sokak hobbija. A megfelelő és szükséges eszközök beszerzésével a konyháját egy professzionális cukrászműhellyé is alakíthatja. A különböző tortadíszítő kellékek, formák, mérőedények és sütőecsetek segítségével tökéletesen el tudja készíteni a család kedvenc süteményeit, tortáit.
A megfelelő tálalás
Az elkészítés után a tálalásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Az étkészleteket a konyha és étkező stílusához érdemes választani, ami lehet klasszikus, elegáns vagy modern is. Sokan kétféle étkészletet tartanak otthon, egyet a hétköznapi használatra és egy ünnepi készletet a különleges alkalmakra. A készletek általában négy- és hatfős változatban kaphatók.
Az italok szervírozása is akkor stílusos, ha az ital típusának megfelelő pohárból történik. A pezsgő kínálására kehely vagy magas, kecses flőte az elegáns. Más méretű és formájú borospohár illik a vörös-, illetve fehérbor szervírozásához. Sokat számít, hogy a röviditalokat és a többi italtípust is a megfelelő pohárban kínálja a vendégei számára.
Az evőeszközök kiválasztásánál arra kell ügyelni, hogy alkalmas legyen mindkét étkészlethez. Legjobb rozsdamentes, minőségi evőeszköz készletet vásárolni, mert hosszú évekig használhatja és könnyű a tisztán tartása. Különböző speciális kanalakat, késeket is érdemes tartani otthon.