2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

Tonereket csak megfelelő helyről érdemes beszerezni

A nyomtatók üzemeltetéséhez és karbantartásához több kiegészítőre is szükség van. Az egyik ilyen például a toner, ami elengedhetetlen a nyomtatás folyamatához. Manapság választhatunk gyári és utángyártott terméket is, azonban több tényezőre is oda kell figyelni, amikor ilyen kiegészítőket szeretnénk vásárolni.
2023. június 16. péntek 07:17 - HírExtra

A legfontosabb: megbízható helyen vásároljunk

Amikor feltesszük magunknak a kérdést, hogy milyen nyomtatót vegyek, akkor valójában még további kérdések is fel fognak merülni. Az egyik ilyen, hogy milyen kiegészítőkre, patronokra, tonerekre lesz szükség, és azokat hol vásároljuk meg. Ma már több megbízható oldal közül válogathatunk, ilyen például a TechOffice is.

Miért is fontos, hogy a megfelelő helyen vásároljunk? Az internet korában könnyedén megtalálhatjuk a kívánt terméket több tucat oldalon is, de nem minden arany, ami fénylik. Ez azt jelenti, hogy nem minden weboldal megbízható, nem biztos, hogy tényleg azt kapjuk, amit megrendelünk, de ha mégis, a minősége eléggé megkérdőjelezhető.

Egy toner sok mindent befolyásol, így a nyomtató működését is. Függetlenül attól, hogy olcsó vagy drágább gépünk van, egyik esetben se szeretnénk azt, hogy egy rosszul kiválasztott kiegészítő miatt menjen tönkre. Érdemes elkerülni a feltűnően olcsó, rendszerint külföldi, távol-keleti webshopokat. Elsőre (és másodjára is) csábító lehet az árazás, mivel az emberek általában szeretik a nyomtató fenntartását olcsón megúszni, de jobb ezeket elkerülni, mivel rengeteg veszélyt hordoznak magukban.

Egyrészt az sem biztos, hogy megkapjuk a megrendelt terméket. Ha meg is érkezik a csomag, lehet, mást kapunk végül. Ha elsőre megfelelőnek is tűnik, működés közben kellemetlenségekbe ütközhetünk: a nyomtatás minősége rosszabb lesz, a gép nem tudja kezelni a tonert és akár le is állhat.

Ha nyomtató, akkor ne az olcsó megoldást keressük

Nem csak a tonerekre, de a nyomtatókra is egyaránt igaz az, hogy ne az árcédula alapján döntsünk elsősorban. Előbbi esetében mindig alaposan nézzük meg, hogy melyik géppel kompatibilis, hogy milyen vásárlói és szakértői vélemény érhető el róla.

A nyomtatók esetében az árcédula már sokkal bonyolultabb kérdéskör. Nem biztos, hogy egy olcsó eszköz rossz választás, mivel vannak helyzetek, amikor ilyen megoldásra van szükség. Például ha hetente csak pár oldalt nyomtatunk vagy csak pár hónapra van szükségünk rá. 

Nyugodtan kérjük ki szakértő segítségét

A nyomtatóvásárlás nem egy egyszerű folyamat, pláne, ha irodába szeretnénk ilyen gépet beszerezni. Ezért is fontos az, hogy keressünk olyan külsős céget, ami erre a területre specializálódott. Ez azért is előnyös, mert így garantáltan azt a berendezést fogjuk megvásárolni, ami az igényeinknek megfelelő és a fenntartása is kedvező lesz számunkra. Legyen szó nyomtatóról vagy tonerekről, a minőségnek kell minden esetben az elsődleges szempontnak lennie.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását