2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

Vigyük sikerre a webáruházunkat!

Nyilvánvalóan ez a célja mindenkinek, aki belevág ebbe a projektbe. Sokan vannak, akiknek sikerül is, míg mások sajnos kudarcot vallanak. Vajon mi az, amit a két csoport tagjai másképpen csinálnak?
2023. július 25. kedd 11:41 - HírExtra

Természetesen egy webshop sikere sok tényezőn múlik, így nem lenne bölcs dolog, ha leszűkítenénk egy-két olyan elemre, amelyeken áll vagy bukik az egész. Érdemes inkább megfordítani a dolgot, s afelől közelíteni, hogy mi az, amit egyszerűen megtehetünk annak érdekében, hogy minden esélyünk meglegyen arra, hogy eredményessé válhassunk.

Válasszunk hozzáértő szakembert!

Habár ma már akadnak lehetőségek arra is, hogy mi magunk barkácsoljuk össze az oldalunkat, a szakemberek hozzáértése és tapasztalata a sava és borsa a webshop megtervezésének és elkészítésének. Így olyan az egész, mintha éppen a lényeget hagynánk ki.

A GrenT Média a webáruház készítésének minden terhét leveszi a vállunkról, s azonnal jobb pozícióból startolhatunk, mint azok a versenytársaink, akik éppen a weboldal elkészítésén próbálnak spórolni.

De milyen előnyökkel jár az, ha szakembereket kérünk fel a feladatra?

Kimaxolhatjuk a lehetőségeket

Amikor egy tapasztalt szakemberrel dolgozunk, akkor biztos kezekben tudhatjuk a projektünk legfontosabb elemét, ami online értékesítés esetén maga a webáruház lesz. Teljesen testre szabható a weboldal, és rengeteg dolog automatizálható is, ami így megspórolt időt, energiát és - ha egyébként ki kellene szerveznünk a feladatot - akár pénzt is jelenthet. 

A másik alapvető szempont pedig az lesz, hogy egy profin felépített webshop alkalmas lesz arra is, hogy marketing szempontból is megfeleljen minden elvárásnak, ez pedig kulcsfontosságú kérdés, hiszen az oldalunknak jó helyen kell szerepelnie a Google-ban, ha el akarjuk érni vele az embereket.

Természetesen a marketinghez információkra is szükség van, amelyek rögzítéséhez és elemzéséhez szintén arra alkalmas eszközökre lesz szükségünk.

A Google Analytics 4 segít

A beállítása azonban igényel némi hozzáértést. A célkövetéssel a vásárlás céljairól gyűjthetünk adatokat. A kampánykövetés révén láthatjuk, hogy honnan érkeznek hozzánk az ügyfeleink, így alapot ad arra, hogy rátaláljunk a legeredményesebb csatornákra, amelyeken keresztül elérhetjük azokat, akik számára relevánsak a termékeink.

Az eseménykövetéssel azt tudjuk megfigyelni, hogy miket csinálnak a látogatók az oldalunkon, így azt is láthatjuk, hogy milyen lépéseket követnek a rendelés véglegesítése előtt. Az útvonalelemzés lehetővé teszi azt is, hogy lássuk, miket tekintettek meg a vásárlást megelőzően, illetve azt követően.

A Google Analytics jelentéseiből pedig rengeteg hasznos információt tudhatunk meg az oldalunk működéséről és az ügyfeleink szokásairól, viselkedéséről. A program ráadásul további Google szolgáltatásokkal is összekapcsolható.

Természetesen önmagában nem elég az adathalmaz, ha nem tudjuk értelmezni, illetve azok alapján a lehető legjobb döntést hozni a marketingstratégiánkat illetően, de egy jó kezdethez elég.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását