2024. szeptember 19. - Vilhelmina

Kirúgták, mert tiltakozott,hogy kirúgták a többieket?

Dukán András Ferencet, a Momentum oktatáspolitikusát, középiskolai tanárt Marosi Beatrix tankerületi vezető levélben távolította el az állásából. A Momentum csepeli polgármesterjelöltje korábban azzal került be a hírekbe, hogy december elseje óta nem tartja meg az óráit, így tiltakozva az ellen, hogy igazságtalanul bocsájtották el a kollégáit, és nem szolgáltatnak nekik igazságot.
2023. augusztus 29. kedd 15:07 - HírExtra

Dukán András Ferenc az elmúlt félévben többször kereste, legutóbb személyes találkozót is kért Marosi Beatrixtól. Válasz helyett azonban a tankerületi vezető  kirúgta a középiskolai tanár Dukánt, arra hivatkozva, hogy december elseje óta nem tartotta meg az óráit. 

A Momentum csepeli polgármesterjelöltje 2022 októberében nyilvánosan ígéretet tett több kollégájával, hogy amennyiben valakit elbocsájtanak, azonnal határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek. Megtartották a szavukat, de a legtöbben közülük azóta felmondtak, esetleg a tiltakozás más módjait választották. Dukán András Ferenc volt az utolsó, aki még kitartott, de a tiltakozás kezdete után több mint 250 nappal most elbocsájtották.

Az elbocsátását bejelentő posztjában Dukán úgy fogalmaz: „A kordon mögé bújt hatalomnak semmi nem fáj. Nem fáj nekik egy tanár kirúgása. Nem fáj nekik könnygázzal és gumibottal támadni a diákjainkra. Nem fáj nekik elüldözni a pedagógusokat, tönkretéve ezzel az egész ország jövőjét. Nekem viszont kevés ehhez mérhető fájdalomban volt részem életemben. Tíz éve vagyok a pályán, a tanítást, különösen az osztályomat pedig elmondhatatlanul szeretem. De nem hagyom megtörni magam, tovább küzdök a jobb Magyarországért, ahol az oktatás szabad és szolidáris.”

Dukán András Ferencet azonban nem csak mint tanárt, hanem mint vállalkozót is ellehetetlenítené a rendszer. A Momentum csepeli polgármesterjelöltje, egy héttel a kirúgása után, azzal kellett szembesüljön, Borbély Lénárd csepeli polgármester és alpolgármestere, megmozgatva még meglévő fideszes kapcsolataikat, lejáratást indítottak ellene. Dukán szerint azonban Borbély Lénárdot az nem érdekli, hogy egy lelkes csepeli kisvállalkozót próbál tönkretenni a hazugságokon alapuló lejáratókampányával, a lényeg, hogy ő polgármester maradhasson.

„Nem akarok mást mint igazságot tanártársaimnak és végre emberséges, őszinte önkormányzatot Csepelen” – zárta bejegyzését a Momentum csepeli polgármesterjelöltje.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását