2024. szeptember 18. - Diána

Miért jó választás egy felújított használt üzleti laptop?

Egy felújított használt üzleti laptop sok esetben lehet jó választás, ha épp hordozható számítógép vásárlása előtt állunk. Ebben a cikkünkben megnézzük, hogy mit is takar ez a megnevezés, mit tudnak ezek a gépek, és kinek ajánlott őket választani.
2023. szeptember 20. szerda 09:58 - HírExtra

Egy üzleti laptop hosszú élettartamra van tervezve

Elsősorban vállalati ügyfelek vásárolják ezeket a készülékeket. És természetesen ennek megfelelően is lettek elkészítve, azaz nagyon stabilak, bírják a folyamatos 8-10 órás munkameneteket és hosszú élettartamra vannak tervezve.

És bár egy használt üzleti laptop már akár több évig is szolgálatban volt, ez nem jelenti azt, hogy még sok éven át ne tudná ugyanazt a biztonságos működést nyújtani. Ráadásul mindezt az eredeti árának töredékéért, ami egy igen jó választássá teszi.

Számos hazai KKV találkozott már legalább egyszer azzal a problémával, hogy azok a számítógépek, amiket választottak, idő előtt elromlottak. Egyszerűen nem bírják a folyamatos használatot. Márpedig üzleti környezetben nem ritka a folyamatos 8-10 vagy még több órás intenzív igénybevétel sem. Épp ezért érdemes ilyenkor egy ilyen környezetbe szánt munkaeszközt vásárolni.

Kinek való még egy felújított üzleti laptop?

Az már egyértelmű, hogy üzleti felhasználásra ez a kategória lesz a legjobb, ha használt gépben gondolkozunk. De nem csak ilyen célra, bizony otthoni, általános felhasználásra is megfelelő egy ilyen laptop. Persze nem gamereknek, mert irodában nincs szükség nagy grafikus teljesítményre, de például szabadúszóknak, digitális nomádoknak vagy általános felhasználóknak, diákoknak tanuláshoz megfelelő lesz.

Mennyi ideig bírják az üzleti laptopok?

Egy újonnan vásárolt, üzleti felhasználásra szánt hordozható számítógép körülbelül 8-10 évre van tervezve. Természetesen ezek ára magasabb, mint egy olyan darabé, mely csak 2-3 évig bírja.

De ha nem szeretnénk egy nagyobb összeget kiadni egy olyan készülékért, ami ilyen sokáig üzemképes marad, akkor mindenképp érdemes szétnézni a használt üzleti laptopok között. Folyamatos napi 8-10 órás használat mellett is még hosszú évekig hű társaink lesznek! Ráadásul még 1-3 év garanciát is kaphatunk rájuk az olyan kereskedőknél, mint a PC Aréna.

Mindig saját igényeink szerint válasszunk!

Nem mindenki számára lesz jó választás egy üzleti laptop. Ahogy egy gamer számítógépet sem szükséges vennie mindenkinek. Azért vannak különböző alkatrészekből összeállított konfigurációk, mert mindegyik más és más feladatra készült.

Ha nem annak alapján választjuk meg a megvásárolni kívánt gépet, mint amire használni fogjuk, akkor sok problémával találkozhatunk. Előfordulhat, hogy nem lesz elég erős, de az is lehet, hogy feleslegesen túl erős lesz, épp ezért többet költünk rá, mint kellene. De előfordulhat az is, hogy idő előtt megadja magát a konfiguráció, mert kisebb terhelésre készült, mint amire mi szánjuk.

Épp ezért nagyon fontos, hogy mindig úgy vásároljunk számítógépet, hogy az megfeleljen a céljainknak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását