2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

Három napja zajlik az alternatív oktatási népszavazás

Az alternatív oktatási népszavazás harmadik napján is nagy számban mentek el voksolni az emberek, csütörtök reggelre a szavazók száma átlépte a 41.000 főt.
2023. október 26. csütörtök 10:06 - HírExtra

A tegnapi napon több mint 11 ezren szavaztak, az aHang és az Egységes Diákfront tapasztalatai alapján egyre többen keresik fel a szavazósátrakat és választják a személyes voksolást. Budapesten belül a legtöbb szavazat a Széll Kálmán térről, a Móricz Zsigmond körtérről, valamint a Nyugati térről érkezett, míg vidéken Miskolcon, Szegeden, Veszprémben és Pécsen a legaktívabbak a szavazók. 

A tegnapi napon leadta a szavazatait Magyarósi Csaba youtuber, videoblogger, aki az Instagram-sztorijában többek között arról írt, hogy: “A diákok Magyarország legmenőbb polgárai: népszavazást indítottak az oktatásról!” Szintén szavazásra buzdított mindenkit szerdán Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Jávor Benedek, korábbi EP-képviselő is.

“Nagyon örülünk neki, hogy ilyen magas az érdeklődés országszerte az alternatív népszavazás kapcsán. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a magyar emberek valódi párbeszédet és reformokat akarnak az oktatási rendszeren belül. Az érdeklődés nem csak a szavazók számában, hanem az aktivisták tekintetében is látszik, akik egyre többen van, ez pedig nekünk is lehetőséget teremt arra, hogy akár új helyszíneket nyissunk meg a hétvége előtt” – mondta el Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Szerdán Matkovich Ilona, Vác polgármestere is kilátogatott a városi szavazósátorhoz, és leadta a szavazatát. A polgármester egy közös képet is készített a 7IGEN-es aktivistákkal. Mint arról az aHang korábban beszámolt, nem indult könnyen az alternatív népszavazás a Pest megyei településen: hétfőn, a szavazás első napján a váci közterület-felügyelet több alkalommal megpróbálta felszámolni a 7IGEN-es szavazósátrat arra hivatkozva, hogy ahhoz a város jegyzője nem járult hozzá, kedd reggel pedig a sátornyitás előkészítése alatt valaki ellopta a sátrat. 

Online és személyesen is október 30-ig lehet szavazni a hét kérdésben. Minden, a szavazással kapcsolatos fontos információ elérhető a 7IGEN.hu oldalon. A személyes szavazás helyszínei és nyitvatartásuk itt érhetők el

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását