2024. május 20. - Bernát, Felícia

Miért érdemes biokozmetikumokat választani?

Manapság fontos szempont, hogy a szépségápolásban is sokkal tudatosabbak legyünk, vagyis odafigyeljünk a szervezetünkre és környezetünkre egyaránt. Ezzel összhangban egyre nagyobb az igény a természetes összetevőkből készült kozmetikumok iránt.
2023. október 26. csütörtök 09:48 - HírExtra

Olcsó tömegtermékek és túlreklámozott márkák alternatívái

Szerencsére napjainkban már nem csupán a lakossági felhasználók, hanem a szakemberek, kozmetikusok körében is egyre nagyobb fókusz helyeződik a natúr és biokészítményekre. Amint megnézzük a BIOLA Webshop fiatalító termékeit, láthatjuk, hogy bőségesen van alternatíva, méghozzá olyan kozmetikumok képében, amelyek valóban értékes összetevőket tartalmaznak, mentesek a szintetikus vegyületektől és kockázatos alkotóktól.

Amennyiben nyitottak vagyunk egy egészségtudatosabb életmódra, amelyben a szépségmegőrző rutin során kizárólag természetes összetevőket tartalmazó ápolótermékekre helyeződik a hangsúly, érdemes körülnézni a fent említett webáruházban.

A biokozmetikumok alkalmazásával bőrünk vitálisabbá, tónusosabbá, feszesebbé válhat. Ki ne szeretne üde, fiatalos arcbőrt kortól függetlenül? Kihasználhatjuk a gyógynövények áldásos hatásait, csak egy döntésen múlik mindez. A biokozmetikumok mindig tanúsítással rendelkeznek. Az ellenőrző szervezet neve a bio minőségű összetevők INCI-ben történő jelölése alatt megtalálható.

Legyünk jól tájékozottak!

Nagyon fontos, hogy alaposan informálódjunk a természetesnek titulált termékek kapcsán. Nem árt tehát felkészülni és egy kicsit elmélyedni a biokozmetikumok világában.

Az INCI összetevőlista átnézésével igen sokat megtudhatunk egy termékről, illetve a tanúsítások ellenőrzése is alapvető feladatunk.

A “természetesként” reklámozott kozmetikumok több csoportra oszthatók, méghozzá szakmai, toxikológiai és bőrgyógyászati tapasztalatok szerint:

Természetes hatóanyagok szintetikus közegben: melyeknél a növényi hatóanyagok szintetikus vegyületek közé bedolgozva találhatók meg.

A natúrkozmetikumok táborába tartoznak azon termékek, melyek bizonyos alkotóelemeket, például konzerválószereket, GMO eredetű komponenseket, ásványi olajokat, szintetikus fényvédőket nem ajánlanak alkalmazásra, illetve alapvető követelmény, hogy valamennyi növényi összetevő megtalálható legyen bennük.

Biokozmetikumok és biodinamikus biokozmetikumok közötti különbség

Előbbiek minőségi kategóriáját tanúsítottan fogadják el a gyártók részéről, ami azt jelenti, hogy évente egy alkalommal ellenőrzi a tanúsító szervezet, és amennyiben ez sikeresen megtörténik, az adott termék megkaphatja a “bio” vagy X % ökológiai összetevő tanúsítását.

Amelyek már a biotanúsítással rendelkeznek, tovább vihetők a Biodynamic Federation Demeter International e.V. feltételrendszere szerinti minősítésre. Tehát utóbbiak már két tanúsítással rendelkeznek, amelyek a lehető legtermészetesebbek az összes kategória közül, vagyis ők tartalmazzák a legkevesebb kémiailag módosított vegyületet.

A biokozmetikumokkal támogathatjuk bőrünk egészséges működését, miközben tudatosan mérsékelhetjük a minket érő vegyi terhelést is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását