2024. április 27. - Zita

Kétszer is megrongálta a szűzanya szobrát

A Medjugorjei Szűzanya szobrát – a kunszentmiklósi rendőrök gyanúja szerint – ugyanaz a férfi rongálhatta meg májusban, akit a szilveszteri eset miatt múlt héten őrizetbe vettek.
2024. január 17. szerda 09:55 - HírExtra

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2024. január 12-én őrizetbe vettek egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. december 31-én hajnalban megrongált egy vallási műalkotást – a Medjugorjei Szűzanya szobrát –, amely egy dunavecsei korforgalom közepén látható.

A szobor nem első ízben volt rongálás áldozata: 2023. május 19-ére virradóra valaki egyszer már összetörte a szobrot, ám akkor az elkövető személye ismeretlen maradt. A műalkotást a második rongálás előtt rövid idővel pótolták.  

A kunszentmiklósi nyomozók gyanúja szerint a korábbi rongálást szintén a múlt héten elfogott – jelenleg már letartóztatásban lévő – férfi követhette el. A 29 éves román állampolgárt a májusi szoborrongálás miatt is kihallgatták gyanúsítottként. Az ügyeket a rendőrök a napokban egyesítették, és immár egy eljárásban vizsgálják a történteket.

Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását