2024. április 27. - Zita

Innováció az állatorvosin

Az Állatorvostudományi Egyetem több másik intézménnyel szorosan együttműködve, közös konzorciumban dolgozik a Horizon Europe kutatás-fejlesztési pályázati projektekben.
2024. január 29. hétfő 10:24 - HírExtra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kezelt Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma elnevezésű pályázati konstrukció keretében Innovációs Iroda jött létre az Állatorvostudományi Egyetemen, amely szervezeti egység ösztönzi az oktatókat, kutatókat, hallgatókat piaci hasznosításra esélyes kutatási eredmények létrehozására, elősegíti az Egyetemen keletkező tudományos eredmények piaci hasznosítását, gondozza az iparjogvédelmi portfoliót, valamint támogatja az Egyetem és az üzleti szféra szereplői közötti kutatási, fejlesztési, technológiai és innovációs (KFI) együttműködéseket.

Az ÁTE-n az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt 48 hónapja alatt többek között

- közel 110 millió forintból zajlott 11 kutatói és 3 hallgatói innovatív ötlet fejlesztése.

- a különböző innovációs, startup, üzletfejlesztési és szellemitulajdonvédelmi programokba és versenyekbe bevont hallgatók száma 366 fő (a teljes hallgatói létszám 2 000 fő alatti), akik közül 17 hallgató összesen több mint 4,5 millió forint díjazásban részesült innovatív hozzáállásának és szorgalmának köszönhetően.

- a kutatás-fejlesztés eredményeképpen 9 hazai és 4 nemzetközi iparjogvédelmi oltalmi kérelem indult.

Az Állatorvostudományi Egyetem elkötelezett, hogy a projekt legfőbb eredményeit tovább működtesse, fejlessze, finomhangolja, a bevezetett megoldásokat alkalmazza, a szerzett tapasztalatokat hasznosítsa.

Forrás: univet.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását