2024. április 27. - Zita

Így segítenek az elesettek rokonain

Izrael érzelmi támogató csoportokat fog működtetni az október 7-én, az iszlamista Hamász terrortámadása nyomán megindult háborúban unokáikat elvesztett időseknek - jelentette az izraeli népjóléti minisztérium szerdán.
2024. március 6. szerda 15:04 - HírExtra

A népjóléti minisztérium közleménye szerint a néhány héten belül elinduló program keretében országszerte támogató és érzelmi segítő csoportok jönnek létre, amelyekben az unokáikat gyászolók vehetnek részt.
     
A minisztérium eddig nem foglalkozott a gyászoló nagyszülőkkel, ezért eddig nem voltak jogosultak terápiás segítségre. A helyi önkormányzatok szociális osztályai készítik el a nyilvántartást körzetükben az unokáikat elveszítő idősekről, majd felveszik velük a kapcsolatot a programban való részvétel és a segítségnyújtás érdekében.
    
Az izraeli hadsereg (IDF) bejelentette, hogy a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisznál folyó harcokban mintegy háromszáz, az október 7-i mészárlásban részt vevő Hamász-harcost fogtak el. Az övezet középső részén az elmúlt napon mintegy húsz terroristát öltek meg izraeli mesterlövészek.
    
Az izraeli hatóságok evakuáltak hat indiai mezőgazdasági vendégmunkást a libanoni határ közeléből, miután egy libanoni rakétatámadásban életét vesztette hétfőn az ültetvényeken dolgozó egyik indiai, és megsebesült hét thaiföldi társa.
    
Az IDF szóvivőjének jelentése szerint az izraeli légierő a libanoni síita Hezbollah indító állásait támadta Dél-Libanonban, ahonnan korábban rakétákat lőttek ki az észak-izraeli Kirját Smónára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását