2024. április 27. - Zita

A fürdőszoba mosdókagyló cseréje - lépésről lépésre útmutató

A fürdőszobai mosdónak jól kell kinéznie és jól kell működnie. Ha régi, csorba vagy nem illik a fürdőszobájához, itt az ideje egy újnak.
2024. március 13. szerda 12:58 - HírExtra

A mosdókagyló cseréje egyszerű feladat. Ez az útmutató megmutatja, hogyan.

Szükséges anyagok

- Csavarkulcs vagy laposfejű csavarhúzó

- Állítható csavarkulcs

- Kés

A vízellátás kezelése

1. lépés

A kezdés előtt zárja el a vízellátást. Ez megakadályozza a nem kívánt szivárgást a mosogató csövek lecsatlakoztatása közben. A hideg- és melegvízcsövek leválasztásához csavarja el a mosogató alatti tömörítő szerelvényt 90°-kal egy csavarkulcs vagy csavarhúzó segítségével. Az is jó ötlet, ha elzárja a vizet a fővezetéknél - csak a biztonság kedvéért.

2. lépés

Miután elzárta a vizet, engedje el a csapok vízét, hogy a maradék folyadék lefolyjon. Ezután fogja a villáskulcsot, és lazítsa meg a hideg- és melegvízcsöveket. Ha jó állapotban vannak, akkor újra csatlakoztathatja őket a friss medencéhez. Ha nem, akkor itt az ideális idő a cserére.

Hasznos javaslat: Ez az útmutató segít egy hasonló stílusú mosdó beszerelésében. Ha típusváltást tervez, előfordulhat, hogy a csövek áthelyezésére vagy cseréjére lesz szükség - ehhez bízzon meg egy szakembert.

Így távolítsa el a régi mosogatót

1. lépés

Kezdje a fürdőszobai mosdókagylót körülvevő szilikon leválasztásával. Ha falra szerelt stílusról van szó, vágja le a mosdókagyló felett és alatt. Talapzatos mosdókagyló esetén vágja körbe a talpát. Ha felülre szerelhető vagy alulra szerelhető, a vágásokat ott végezze el, ahol a mosdópulthoz csatlakozik.

2. lépés

Mielőtt kicsavarja a rögzítőcsavarokat, mérje meg a fürdőszobai medencét (és szükség esetén a munkalapot). Rögzítse a medence hosszát, szélességét és mélységét, valamint a munkalap méreteit, ha a medence stílusának cseréjét vagy módosítását tervezi.

3. lépés

Foglalkozzunk a horgonycsavarokkal. Most óvatosan - ezek általában nagyon szorosak. Ha a meglazításukra tett kísérletek kárt tehetnek a falban, hagyja őket. Ha nem akadályozzák az új csavarok helyét, akkor jó megoldás lehet átfesteni őket.

4. lépés

Ideje kiakasztani a lefolyót. Egyszerűen csavarja le a padlóhoz vagy falhoz rögzítő anyákat. Túl kemény? Használja a fogót! Mindet levetted? Remek! Most már elmozdíthatja a medencét vagy a talapzatot az útból. Dobja el őket átgondoltan egy újrahasznosító telepen. Helló új mosogatóhely!

EMLÉKEZTETÉS: Győződjön meg róla, hogy az új mosogatója rendelkezik hulladékkimenettel és túlfolyóegységgel. Ha nem, vegye meg a gyártó által javasoltakat.

 

 

Az új mosogató beszerelése

1. lépés

Először is gondoskodjunk a biztonságról. Az új mosogatót máshová helyezi el? Ha igen, akkor meg kell értenie, hogy mi támasztja meg hátulról. Akár tégla, akár fa, győződjön meg róla, hogy bírja a mosogató súlyát. Ha stabil, akkor jó!

2. lépés

A víz kikapcsolása mellett helyezze az új mosogatót pontosan oda, ahová szeretné. Ellenőrizze a síkját vízmértékkel, körvonalazza körbe ceruzával, ügyelve arra, hogy a közepét függőleges vonallal jelölje meg. Talapzatot is beépítesz? Hosszabbítsa meg a középvonalat a padlóig, hogy minden egyenes maradjon.

3. lépés

Szerezze be az új fürdőszobai mosdókagylót. Kell, hogy legyen hozzá egy rögzítő készlet. Jelölje ki a medence lyukát a rögzítéshez. Jelölje meg a falon, hogy hová kell kerülniük. Ideje fúrni ott, ahol a jelöléseket elvégezte.

PRO TIPP: Fúrás a csempébe? A maszkolószalag megakadályozhatja a repedéseket vagy a csúszásokat!

4. lépés

Kifúrta a lyukakat? Nagyszerű! Tegyen bele fali dugókat. Győződjön meg róla, hogy a medence lyukai és a fali lyukak egyeznek. Fogja a horgonycsavarokat, és óvatosan verje be őket egy kalapáccsal. Ezek fogják megtámasztani a fürdőszobai mosdót. Tegye be a csavarokat, majd tegye hozzá a csavarokat. Kézzel húzza meg őket. Biztonságosnak érzed? Igen? Akkor jó!

Ideje használni a mosogatót!

1. lépés

Csatlakoztassuk a csapokat. Csatlakoztassa a rudat a csapokhoz. Helyezd a csapot a mosdókagyló lyukán keresztül. A szál alatta fog lógni. Most kössük össze a csaptelepet a csaplyukhoz. Csatlakoztasd a rúd másik végéhez.

2. lépés

Minden készen áll? Ellenőrizze a műanyag alátéteket. Ezeknek a menet alján kell lenniük. Csavarozza vissza a víztömlőket a helyükre. Állítsa be a csapokat. Minden rendben? Húzza meg az anyákat egy állítható csavarkulccsal.

3. lépés

Most kapcsolja vissza a vízellátást, és tesztelje a fürdőszobai csaptelepet. Győződjön meg róla, hogy a víz jól folyik a mosdókagylón keresztül. Szivárgást észlel? Vessen egy pillantást a csatlakozókra, és szükség esetén húzza meg őket. Ezután tegyen új szilikont a mosdókagyló hátuljára. Várja meg, amíg megszárad, és bumm - a mosdókagylója készen áll!

Ha új mosdókagylót vagy más fürdőszobai felszerelést keres, látogasson el a Diplon webáruházba.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását