2024. április 27. - Zita

Lépések a kormánypropaganda ellen

Folytatódik az aHang, az Egységes Diákfront és az Országos Közös Akarat országjárása, amelynek keretein belül számos településre elviszik a közösen összegyűjtött, közel 400 ezer üres és érvénytelen konzultációs ívet a STOP kormánypropaganda iskolabuszukkal.
2024. március 14. csütörtök 10:09 - HírExtra

Jövő héten két településre is begurul majd az iskolabusz, március 19-én, kedden Debrecenbe, míg március 21-én, csütörtökön Miskolcra mennek a szervezetek, hogy felhívják a figyelmet, propaganda kérdések helyett valódi ügyekben akarnak az emberek véleményt mondani. 

Mind a két helyszínen lesz lehetőségük az érdeklődőknek megnézniük a több százezer üres konzultációs ívet, az iskolabuszt is bejárhatják, valamint üzenhetnek a kormánynak is a konzultációs “válaszküldeményekben”, hogy a propaganda helyett milyen kérdésekben kellene párbeszédet folytatnia a kormánynak. Emellett az aHang helyi csoportjai, a debreceni aPont és a miskolci aPont aktivistái aláírásokat gyűjtenek majd a “Valljanak színt! Derüljön ki, hogy pontosan mi történt a kegyelmi ügyben!” című petícióhoz, amelyet eddig már több mint 17 ezren támogatnak. 

A kültéri események mellett Debrecenben és Miskolcon is egy-egy kerekasztal-beszélgetést szerveznek a civilek, ahol szakemberekkel – köztük például Pálinkás Józseffel és Holoda Attilával – járják körbe a fenntartható és fejlődő városkép témáját mind a két település kapcsán. További részletek az országjárás Facebook-eseményeinél olvasható:

Debrecen: https://fb.me/e/3wvzuC43m 

Miskolc: https://fb.me/e/5zsn0aAqA 

A szervezetek ezt követően is folytatják az országjáró turnéjukat, a következő alkalommal Pécsre és Győrbe viszik el a konzultációs íveket! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását