2024. május 16. - Mózes, Botond

Nem szívesen fürdesz hidegebb vízben kánikulában sem? Válassz medencefedést!

Egy saját kerti medence nagyszerű lehetőség a strandolásra a nyári szezonban, azonban kedvünket szegheti, eltántoríthat a fürdéstől, úszástól, ha néhány nap rossz idő után túlságosan lehűl a víz.
2024. április 29. hétfő 18:45 - HírExtra

Mindenki álma egy süllyesztett kültéri medence, azonban nem egy helyen látni árválkodni az egykor szebb napokat látott építményeket. Sokan nem számolnak a magas karbantartási igénnyel, hiszen az egészséges vízminőség és a vonzó megjelenés érdekében folyamatosan tisztítani kell. Az is probléma lehet, hogy a hazai klimatikus viszonyok között a nagymértékű éjszakai párolgás miatt a medence vize túlságosan lehűl. 

Mindenkinek mást jelent a fürdésre alkalmas kellemes vízhőmérséklet, ahogy az sem lényegtelen, hogy úszásra vagy pancsolásra használjuk-e a medencét. A Poliking polikarbonát medencefedések segítségével ideális vízhőmérsékletet, illetve további előnyöket biztosíthatunk. Lássuk, mit kínálnak ezek a szerkezetek!

A saját strand előnyei

Egy saját medence rengeteg előnnyel jár, hiszen bármikor hűsölhetünk, reggel, délben vagy este, de akár még éjszaka is, ha kedvünk tartja. Nem kell utazni hozzá, nincs tömeg, csak azokkal osztjuk meg, akiket szívesen látunk. Ha gyerekek vannak a családban, garantált a szórakoztatásuk a szünidőben, így nyugodtak lehetünk felőlük, meghívhatjuk a barátaikat is egy jó kis strandolásra. 

Vannak persze árnyoldalai is egy saját strandnak, hiszen a vízkezelésről, a medence tisztán tartásáról magunknak kell gondoskodni, ami nemcsak költséges, de időt is igényel. 

Milyen medencét válassz?

Ha medence telepítését tervezünk, eldöntendő kérdés, és részben a rendelkezésre álló terület, illetve az épület függvénye, hogy bel- vagy kültéri medencét válasszunk-e. A beltéri medencék egész évben használhatóak, a kültéri típusok medencefűtés nélkül csak a rövid nyári szezonban, viszont élvezetes kikapcsolódást nyújthatnak a meleg napokon. 

A költséghatékony, ideiglenes típusok, a puha és merev falú medencék kisgyerekeknek pancsolásra vagy hűsölésre nagyszerűek lehetnek, de vadvízi csatákra alkalmatlanok. Erre csak a fém- vagy műanyagvázas, illetve a különböző szerkezetű épített medencék alkalmasak. Persze ezek a típusok nemcsak nagyobb élményt ígérnek, hanem kialakításuk jóval többe is kerül, cserében viszont hosszabb élettartamot garantálnak. Ha pedig megfejeljük polikarbonát medencefedéssel, még több előnyt nyújtanak.

Hosszabbítsd meg a strandszezont!

A polikarbonát medencetetők dekoratív fedést biztosítanak bármilyen méretű és alakú süllyesztett kültéri medencének. Megkönnyítik a karbantartást, gátolják az algásodást, biztonságot nyújtanak a véletlen vízbeesések ellen.

Továbbá felmelegítik a vizet, illetve használatukkal csökkenthető az éjszakai párolgás, így a víz nem hűl ki, hosszabb ideig biztosítható a kellemes hőmérséklet. Akár 2-3 hónappal is kitolható a fürdési szezon, áprilistól októberig élvezhető a kültéri medence anélkül, hogy energiaigényes medencefűtést kellene alkalmazni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását