2024. május 22. - Júlia, Rita

Lebukott Óbudán a lejárató kampány

Óbuda politikai életében újabb botrány robbant ki, amikor kiderült, hogy az Összefogás Óbudáért Egyesület törvényellenes módon Bús Balázs kampányát fizeti, valamint próbált lejárató szórólapokat gyártatni dr. Kiss László, a kerület polgármestere ellen.
2024. május 1. szerda 11:17 - HírExtra

Az Óbudai Hírmondó szerkesztőségéhez eljutatott fotókon jól látszik, hogy sem megrendelő, sem felelős kiadó nincs a lapokon. A szórólapok gyártására a Porszinter Nyomda kapott megbízást. Megkeresték a nyomdát, hogy ki a megrendelője az impresszum nélküli lejárató politikai kiadványnak. 

Válaszukban az Összefogás Óbudáért Egyesületet nevezték meg, mely Csikósné Mányi Júlia, a Fidesz óbudai önkormányzati képviselője vezeti, korábban is többször érintették hasonló ügyek, beleértve jelentős összegű állami támogatások fogadását is. Az egyesület 2021 óta összesen 37 millió forintot kapott a Városi Civil Alapból, ebből 2024-re 11 millió forintot. Ezek a támogatások különösen kérdésesek most, amikor kiderült, hogy a pénzek egy részét politikai célú lejárató kampányokra használják fel.

Az ügyben tiltott pártfinanszírozás, választási csalás és költségvetési csalás miatt a jelenlegi polgármester dr. Kiss László kampányfőnőke által írt közlemény szerint a polgármestert támogató pártok feljelentést tesznek.

Ezek a következők: DK III. kerületi szervezete, MSZP III. kerületi szervezete, Momemtum III. szervezete, LMP III. kerületi szervezete, Párbeszéd-Zöldek III. kerületi szervezete, Jobbik III. kerületi szervezete

Egyúttal felszólítják a Fideszt, hogy "tartsa be a törvényeket, ne finanszírozza kampányát közpénzzel kitömött civil szervezetekből, és fejezze be a név nélküli hazugságok terjesztését!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását