2024. június 29. - Péter, Pál

Katonákat akar az állam

A választásokat követően szinte azonnal megszavazták azt a jogszabályt, amely szerint szakképzettség nélküli katonákkal enyhítenék a tanárhiányt. Az aHang tiltakozó petíciót indított, amelyhez három nap alatt 6 ezernél is több ember csatlakozott. Ebben azt követelik, hogy vonják vissza az elfogadott jogszabályt.
2024. június 24. hétfő 11:34 - HírExtra

Az aHang a közleményében azt írja, évek óta küzdenek az oktatás megformálásáért, fontosnak tartják, hogy most is hangot adjanak a tiltakozásuknak, az új jogszabály ugyanis szerintük teljes mértékben elfogadhatatlan.

“Ez a jogszabály minden szakmai állásponttal szembe megy. Ha versenyképes, XXI. századi oktatást szeretnénk, amely képes felkészíteni a gyermekeket a jövő kihívásaira, akkor azt nem képzetlen katonákkal kell megtenni. Ezért is indítottuk a tiltakozó petíciónkat, hogy legyen világos a kormánynak és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak is, nem katonák kellenek az iskolákba, hanem megfelelő munkakörülmények és versenyképes bérek!” – foglalta össze Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Mint ismert, az elfogadott jogszabály szerint 55 évnél idősebb tiszteket és altiszteket vezényelhetnek tankerületekhez, akár oktatói munkára is. Az aHang kiemeli, hogy a legabszurdabb, hogy ha nincs megfelelő képzettségük, a tankerület kiképzi őket, és eközben már taníthatnak is.

A civil szervezet szerint a kormány tudatosan a választások után nyomta át ezt a jogszabályt, abban bízva, hogy elkerüli a hír az emberek figyelmét. Ezért az aHang azt is feladatának tekinti, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa ezt az ügyet, így a jövőben több akciót is terveznek ezzel kapcsolatban. 

A petíció az alábbi linken érhető el: https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-katonakkal-oldjak-meg-a-pedagogushianyt 

Forrás: aHang
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását