2024. június 30. - Pál

Kiderítettük, hogy miért szeretjük a pultra építhető mosdókagylókat

Talán meglepő lehet a gondolat, de vissza fogunk emlékezni a gyermekkorunkra, amikor a pultra építhető mosdókagylókról beszélünk. A mai boomer generáció tagjai még emlékezhetnek azokra az időkre, amikor a nagyinál a lavór volt a mosdókagyló.
2024. június 27. csütörtök 14:09 - HírExtra

Sok véleménnyel találkozhatunk, ha az a téma merül fel, hogy melyik a legjobb közülük. Akár a használatból eredő indokokat, akár a karbantartása miatti érveket nézzük, mindegyik esetben megosztó téma.

Valaki csak azért ragaszkodik a pultra ültethető verzióhoz, mert a gyermekkorát idézi. A filmekben is sokszor találkozunk olyan mosdókkal, amik egy szekrényen állnak a falra szerelt kivitel helyett. Ilyenkor szinte biztos, hogy a nosztalgia lesz úrrá rajtunk.

Mi köze van ennek a gyermekkorunkhoz?

A Global Viva Market pultra ültethető mosdók széles választékát kínálja, ami azt mutatja, hogy a régi trend modern köntösben igen népszerű. Ezt tényleg csak az a generáció érti, aki a nagyszülőknél még átélhette azt az élményt, amikor a mosdótálban kellett mosakodni. Ugye rémlik az élmény? Ha nem, akkor ön nem a boomer generációhoz tartozik már.

Viszont ennek a rétegnek nagyon meghatározó volt ez a fajta tisztálkodás. A lavór azonban nem a földön volt már akkor sem, hanem egy szekrényen. Így nem kellett hajolgatni, és kényelmesebb volt a rituálé.

Ebből adódóan lehet a tudatalattink játéka is, hogy ragaszkodunk ehhez a kivitelhez, mivel pozitív élményekkel társul. Persze ettől még a többi nemzedék is jogosan kedveli ezeket a modelleket, mert nagyon előnyösek.

Mik a legnagyobb előnyei?

A legnagyobb előnye talán az, hogy pofonegyszerű a telepítés. Nem kell agyonfúrni a falat, és még szakember sem szükséges ahhoz, hogy a helyére kerülhessen. Persze azért a vízvezetékszerelő elengedhetetlen, ha biztonságosan szeretnénk a hálózatra köttetni.

Annak köszönhetően, hogy nem kell a falra szerelni, sokkal egyszerűbbé teszi a későbbi fürdőszoba-felújítást is. A csempéhez hozzá sem kell nyúlni, ha mosdókagylót cserélünk. Így viszont a renoválási költség csere esetén jelentős mértékben csökkenthető.

A másik nagy előnye, hogy nem csak annyi helyünk van a tükör előtt, amennyi a mosdókagyló gyárilag meghatározott pereme. Azzal, hogy a mosdót egy pultra helyezzük, rengeteg helyet kapunk körülötte.

Lássuk a modell hátrányait!

Mint mindig, most is fel lehet sorakoztatni pro és kontra érveket, ha döntésre kerül sor. Mi sem teszünk másként, mert így lehet kerek az összkép. Az egyik ilyen negatívum pedig a trendek változása.

Néhány tervező úgy gondolja, hogy ezek a modellek csak rövid ideig lesznek trendik. A tisztítása is okozhat némi kellemetlenséget, mert a pult és a mosdókagyló között megtapadhat a vízkő és egyéb szennyeződés. Ez nem feltétlenül olyan nagy hátrány, viszont esztétikailag okozhat fejtörést, hogy hogyan is szabaduljunk meg a problémától.

Az igazán csábító kínálatnak hála, mindenki megtalálhatja azt a dizájnt, ami a fürdőszobájába illik. Látogasson el például a Global Viva Market weboldalára, és csemegézzen kedvére!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását