2024. július 1. - Tihamér, Annamária

Kulcsfontosságú a kártevők elleni védelem

A kertészkedés nagyszerű hobbi, de a kártevők elleni küzdelem igazi kihívást jelenthet. Senki sem szeretné, ha a gondosan ápolt virágait, veteményesét, gyümölcsfáit kártevők lepnék el és tennék tönkre. Szerencsére van megoldás!
2024. június 28. péntek 06:58 - HírExtra

Hatékonyan a kártevők ellen

Napjainkban már számos megoldás létezik a kártevők elleni védekezésre. Ezek lehetnek vegyszeresek és vegyszermentesek – kinek melyik tűnik szimpatikusnak. A Hanga Kertészet növényvédő szer kínálatában is megtalálható mindkét alternatíva. 

Rovarirtók, rovarriasztók, csiga, egér, patkány, vakond elleni védelem termékei egyaránt beszerezhetőek, hogy ne okozzanak több gondot a kártevők. Lássuk a lehetőségeket részletesebben!

Rovarirtók, rovarriasztók

- Csótánycsapda – a konyhaszekrénybe, a szemetes vagy a hűtő környékére alapvetően monitorozásra használható, ezért célszerű minél több helyre kitenni.

- Irtószermentes darázs- és légycsapda – sok területen alkalmazható, ahol a darazsak, legyek problémát okoznak.

- Bolhairtó aeroszol – kombinált hatóanyagot tartalmaz, így nagyon gyorsan és hatékonyan elpusztítja a már kifejlett bolhákat, illetve a petéket és a lárvákat is, meggátolva azok bolhává alakulását.

- Légy- és szúnyogirtó aeroszol – alkalmas zárt térben különböző rovarok azonnali irtására.

- Hangyairtó por – olyan csalétek, ami magához vonzza a hangyákat, nagyon gyorsan hat.

- Molyirtó aeroszol – ruhamolyok ellen használható a szekrényben, közvetlenül a ruhákra fújva. 

- Molyirtó gél, molyirtó kazetta.

- Darázsirtó aeroszol – speciálisan darázs ellen lett kifejlesztve, taglózó hatású, nagy távolságból, akár 3-4 méterről történő használat esetén is hatékony.

- Hangyairtó aeroszol – célzottan a rovarok búvóhelyeire és vonulási útjaira kell kiporlasztani úgy, hogy közben a kezelendő felület nedves legyen. Zárt térben alkalmazható bolha, ezüstös pikkelyke, csótány, ágyi poloska, hangya irtására.

- Poloskairtó aeroszol.

- Rovarfogó csíkcsapda – víz- és hőálló rovarfogó, ami gátat vet a rovarok inváziójának.

- Rovarháló ajtóra, ablakra – ez a keretre szerelhető öntapadós háló távol tudja tartani a szúnyogokat és más repülő rovarokat.

- Rovarölő táprúd – hosszan, akár 9-12 hétig garantál védelmet a kártevőkkel szemben.

Csiga elleni védelem

A Bio csigairtó szert a veteményesben, díszkertben ajánlott alkalmazni. Vegyi hatóanyag nélkül hat, 100%-ban természetes ásványi anyag (szepiolit szilikát), aminek kimagasló a nedvszívó képessége. A bio gazdálkodásokban is engedélyezett, ami nagyon nagy előnynek számít.

Egér, patkány és vakond elleni védelem

Egerek és patkányok esetében is léteznek vegyszeres és vegyszermentes (mechanikus) megoldások. Vegyszeresek a különböző rágcsálóirtó pépek, míg mechanikusak a patkány és egérfogó eszközök.

A vakond elleni hatékony védelem eszközei lehetnek a napelemes és az ultrahangos vakondriasztók, illetve a karbid granulátum.

Védje meg Ön is a kertjét a kártevőktől, és szüretelje le az egészséges terméseket!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását