2024. július 1. - Tihamér, Annamária

Nappali bútorszett - illusztris megoldás minden otthonba

A nappali bútorszett elengedhetetlen akkor, ha stílusosan szeretnéd berendezni az otthonodat. Nagyon fontos ugyanis az általad preferált stílus jellemzőinek a követése, ahogy lényeges a kényelem és a megfelelő funkcionalitás is.
2024. június 28. péntek 16:30 - HírExtra

Nemcsak szép, hanem praktikus is

A Beriornál megvásárolt nappali bútor szett garantáltan segít megteremteni álmaid nappaliját. Természetesen szükség van arra, hogy minél több változatot megnézz a bútorok közül, hiszen ez a helyiség az, ahol a legtöbb időt tölti a családod. Vannak olyan íratlan szabályok, amelyeket célszerű betartani ahhoz, hogy a nappalitok szép és tökéletesen használható legyen. 

Mégiscsak egy olyan multifunkcionálisan használt területről van szó, ahol mindig történik valami. Helyet kaphat itt az étkező, vagy ha nincs külön dolgozószobátok, akkor itt is berendezhető egy sarok az otthoni munkához. Ugyanakkor a nappali fő funkciója a pihenés, ezért ennek tudatában érdemes berendezni. 

Minden elemnek passzolnia kell

Az ülőgarnitúrának, a dohányzó- és étkezőasztalnak, a székeknek harmonikus összképet kell alkotniuk a térben, mind a színárnyalat, mind a design tekintetében. A nappali bútorszett azért praktikus, mert eleve olyan bútordarabokból áll, amelyek egymással stílusban jól összeillenek. 

Amikor a nappali bútorok kiválasztásának szempontjairól esik szó, akkor elsőként mindig a funkcionalitást tartsd szem előtt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindig igyekezz a minél többféleképpen kihasználható darabokat megvásárolni, amelyek amellett, hogy jól tükrözik a személyiségedet, kényelmesek és könnyen kezelhetőek is. 

- Minden a tervezésen múlik – előzetesen fel kell mérni a területet, ahová az új bútorjövevényeket várod, nehogy később kellemetlen meglepetések érjenek (mondjuk nem fér be minden darabja a szettnek az adott helyiségbe).

- Kényelem és funkcionalitás – mivel nem csak azért vásárolod meg a bútorokat, hogy csak nézegesd őket, a funkcionalitásra is figyelned kell. A szekrényben tárolni szeretnél dolgokat, ahogy a polcoknak is meglesz a maguk feladata. 

- Minőség – ezzel kapcsolatban nem szabad kompromisszumokat kötnöd, egy nappali bútor ugyanis akkor lesz ideális, ha tartós és jól bírja a strapát.

- Stílus és esztétikum – figyelj arra is, hogy az új bútorgarnitúra illeszkedjen az otthonod meglévő stílusához és színvilágához, mert nincs kiábrándítóbb, mint amikor az újonnan vásárolt darabok kilógnak a sorból.

Mire figyelj a kiválasztás során?

A nappali szett megvásárlása előtt mérd le, hogy mekkora hosszúságú lehet maximálisan, hogyan viszonyul a többi bútorhoz – a kanapéhoz, ami a nappali lelke a vele járó egy-két fotellel együtt. A dohányzóasztal szerepéről se feledkezz meg, ahogy az egyes darabok közötti optimális távolságokról sem, aminek minimum 50-60 cm szélesnek kell lennie ahhoz, hogy ne akadályozzanak a mozgásban.

A nappali az otthonunk központi helye, ami a bútorgarnitúrák segítségével még szerethetőbbé tehető.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását