2024. július 1. - Tihamér, Annamária

Első éjszakák a babával

Hatalmas öröm egy újszülött érkezése. De vele megjelenik az elkerülhetetlen aggódás is, hisz minden anyuka nyugodt és békés alvást szeretne biztosítani a kicsinek.
2024. június 29. szombat 10:58 - HírExtra

Az első esti fürdetés után sokan állnak kétségbeesetten az újszülött felett tanácstalanul. “Vajon hogyan vágjam le a körmét, elég lesz-e ennyi ruha rá?” Ezek a kérdések még a tapasztalt anyukáknak is sokszor fejtörést okozhatnak.

De nem kell aggódni, hogy gördülékenyen fog-e menni például a baba altatása, mert a LiaaBébé segít ebben is.

Az első napok otthon

Indul a babázás, ám ez nemcsak móka és kacagás, hanem hatalmas felelősség is. Hisz a kicsi mindenben a szüleire, főként az édesanyjára van még utalva. Táplálás, fürdetés, öltöztetés, körömvágás, pelenkázás, hogy csak néhányat említsünk.

Első gyereknél szinte még mindent ki kell tapasztalni, meg kell tanulni. De ne aggódj, gyorsan belejössz.

Öltöztetés a nyugodt éjszakákért

A kellemes alvási hőmérsékletet a baba ruházatának vastagságával és rétegeivel tudod szabályozni. Egy baba ideális éjjeli ruházata a következő ruhadarabokból áll össze:

- Body – Az anyaga adjon kellemes, puha érzetet a baba bőrének, legyen rugalmas és kényelmes. Patentjai lehetőleg hátul legyenek, kizárva a baba arcának megsértésének a lehetőségét. Időjárástól függően választhatsz a rövid és hosszú újjú változatokból.

- Rugdalózó – Legyen testhezálló és rugalmas, ezáltal kényelmes, szinte észrevétlen viseletű. Ha pedig egy cipzáras ruhadarabot választasz, könnyebb lesz az öltöztetés és elkerülheted az éjszakai félrepatentolást is.

- Baba hálózsák – A legpraktikusabb “takaró”. Nem kell félni attól, hogy rácsavarodik a kicsi lábára, esetleg lerúgja magáról. A csepp alakú hálózsákok, melyek oldalt cipzározhatóak, nagyban megkönnyítik a pelenkázást. 

- Zokni, sapka, kesztyű – Ezekre tényleg csak hűvösebb időjárás esetén lesz szükséged. 

Milyen anyagú babaruhákat válassz éjszakára?

Mindenképpen természetes anyagból készült babaruhát válassz éjszakára. Ilyen például a bambusz, mely extra törődést nyújt a baba érzékeny bőrének, ami elengedhetetlen az egész napi kellemes közérzethez.

Miért fogja jól érezni magát a babád bambusz ruhában?

A bambusz viszkóz előnyös tulajdonságai közé tartozik, remek légáteresztő az anyaga, így nedvesen sem tapad a baba bőrére. Hőszabályozó képessége révén télen-nyáron használhatóak a belőle készült ruhák. A nagy melegben kellemesen hűs viselet, míg télen meleg érzetet kelt. 

Ügyelj még arra is, hogy a ruhákon lévő patentok, cipzárak se iritálhassák a kicsi még érzékeny bőrét. Ennek elkerüléséhez érdemes például nikkelmentes patentokkal szerelt ruházatot választani.

Nem lényegtelen, hogy a bambuszból készült viszkóz rendkívül tartós anyag, ami nem nyúlik ki vagy deformálódik el, így hosszan megőrzi a baba ruhájának eredeti alakját.

Ha Te is nyugodt éjszakákat szeretnél az újszülött babádnak, válogasd össze éjszakai bambusz ruha szettjét a LiaaBébé kínálatából.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását