2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

Kellemetlenkedő rovaroktól mentes szellőztetés? A megoldás: tetőablak szúnyogháló

A nyári hűsölésre és pihentető alvásra mindenkinek igénye van, de sokszor a legapróbb betolakodók is megkeseríthetik életünket. A szellőztetés fontos, ám ez szabad utat nyit a rovaroknak is, akiket azonban könnyedén kizárhatunk a szobákból.
2024. július 9. kedd 17:23 - HírExtra

Friss levegő nyáron is

A nyár egy része ugyan már eltelt, de talán csak most következnek a legmelegebb napok és hetek. Sőt, az utóbbi években már inkább az a jellemző, hogy a kánikula szeptemberre is áttolódik, ez pedig mindenki számára megnehezíti az átlagos hétköznapok elviselését is. A klímák ugyan sokaknak biztosítják a gondtalan hűsölést, ám a szellőztetés még ez esetben is elkerülhetetlen. A nyitott ablak nyáron azonban a rovaroknak is utat nyit.

A hívatlan betolakodókra sehol nincs igény, a szúnyogok pedig több szempontból is kihozhatnak a sodrunkból. Ha ugyanis nem lenne elég viszkető csípésük, már magas frekvencián zúgó szárnycsapásaik is belerondíthatnak a pihenésbe. A friss levegőnek persze akkor is utat engedhetünk, ha a rovarokat eközben kizárjuk. A szúnyogháló erre kínál biztos megoldást, ez pedig különösen fontos lehet a tetőterekben, ahol a szellőzés elengedhetetlen. A Roto tetőablak szúnyogháló kínálatában erre is akad opció.

Tetőterek komfortja

A tetőterek sok lakóház vagy akár lakás sajátjai és nem egy esetben beépítésük is megtörténik. Ez nem véletlenül ennyire általános jelenség, hiszen ezek a terek is kiválónak bizonyulnak plusz lakóhelyiségek kialakítására. A szigetelés szempontjából azonban sokszor kihívást jelent a tetőtér, illetve a megfelelő szellőzés biztosítása sem mindig egyszerű. A megfelelő nyílászárók így elengedhetetlenek, ha pedig a nyári estékről van szó, a tetőablak szúnyogháló sem nélkülözhető.

Bár abszolút egyszerű megoldásnak hat, a tetőablak szúnyogháló lényegében a legbiztosabb módja a rovarok elleni védekezésnek. A prevenció itt is jobban működik, mint bármilyen utólagos praktika, így jobb, ha az apró ellenlábasok be sem jutnak. A tetőablak szúnyogháló ezt a védelmi vonalat esztétikusan, stabilan és akár különböző kényelmi funkciókkal karöltve oldja meg, így kínálva mindenki számára megnyugtató megoldást.

Személyre szabott megoldások

A tetőablak szúnyogháló amennyire egyszerű, annyira nagyszerű lehetőség a rovarok elleni védelemre. Szúnyoghálók természetesen minden hagyományos nyílászáróra és ajtóra is telepíthetők, a tetőablakok ugyanakkor speciálisabb megoldásokat igényelnek. A piacon elérhető tetőablak szúnyoghálók természetesen kifejezetten ezekre az ablakokra lettek szabva és a kivitel szempontjából is akad választási lehetőség, hogy a leginkább személyre szabott megoldást kapjuk.

Kényelmes opció lehet például a rolóként működő, lehúzható tetőablak szúnyogháló, melyet így akkor alkalmazhatunk, ha szükség van rá. Emellett természetesen fixen telepített megoldások is elérhetők, melyek ugyanolyan stabil védelmet biztosítanak. Ezek a termékek ráadásul a levegőnek is szabad utat engednek, illetve a kilátást sem zavarják, így a komfort tekintetében csakis pozitív hozadékokról beszélhetünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását