2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

Életmódváltás a sikeres fogyókúrához

Rengetegen számolnak be arról, hogy bármilyen fogyókúrába kezdenek, egyszerűen eredménytelen. Emiatt egyre nagyobb az elkeseredésük, pedig sok esetben csak arról van szó, hogy nem áll a rendelkezésükre elegendő információ.
2024. július 26. péntek 09:15 - HírExtra

A sikeres fogyókúra titka, hogy mindig személyre szabottan kell összeállítani. Ebben sokat segít, ha olyan diétás étrendet tartunk, amely számunkra a legmegfelelőbb.

Az Egészségpajzs ételkiszállító cég étlapja olyan ételeket is kínál, amelyeket kifejezetten diétázók számára készítenek. Budapesten és vonzáskörzetében kedvező árú kiszállítással és minőségi magyaros ételekkel várják a megrendeléseket.

Miért nem működik a fogyókúra?

A sikertelen fogyókúrának rendszerint ugyanaz a magyarázata. Amikor diétába kezdünk, azt tapasztalhatjuk, hogy minden diéta ajánlás figyelembe veszi a testsúlyt, az életkort, a magasságot és az egészségi állapotot. Ugyanakkor az életmódról nagyon kevés esetben esik szó.

Az életmódváltással kapcsolatos tippek rendszerint úgy hangzanak, mint “mozogjuk többet” és “figyeljünk a bevitt táplálék mennyiségére”. De valójában sokkal többről van szó, mintsem a mozgásszegény életmódunk megváltoztatásáról.

Manapság a munkavállalók igen nagy százaléka végez szellemi munkát, ami sokkal megterhelőbb az agyunk számára, mintsem azt gondolnánk. A szellemi munka hatására ugyanis megnő az agyunk energiaigénye, ami nagyon is kihatással van a szervezetünk energiaegyensúlyára és arra, hogy a bevitt energiát milyen módon használjuk fel.

Mit tehetünk a sikeres fogyókúra érdekében?

Ahhoz, hogy a diétánk sikeres legyen és elérjük a hőn áhított testsúlycsökkenést, vegyük figyelembe a munkavégzésünk ütemét és azt, hogy mennyi energiát használ fel a szervezetünk egy adott napon.

Ha szellemi tevékenységet végzünk, számoljunk azzal, hogy ez nagyobb energiafelvételt jelent, de csak időnként és nem egyenletes mértékben. Folyamatos koncentráció és stressz esetén az agyunk energiaigénye akár ötven százalékkal is megnövekedhet átmenetileg. Ilyenkor úgy érezzük, valami édességre van szükségünk, így könnyen a nasis dobozhoz nyúlhatunk.

Ez a plusz bevitt energia nem mindig kerül felhasználásra és gyakorlatilag ezzel már tönkre is tettük a diétánkat. Igyekezzünk figyelni arra, hogy szellemi munkavégzés közben ne fogyasszunk nassolnivalót. Helyette fogyasszunk több szénhidrátot azokon a napokon, amikor többet kell koncentrálnunk, valamint fehérjét és B-vitaminban gazdag ételeket, de csak mértékkel. Ezek segítenek a koncentrációban anélkül, hogy teljesen felborítanák a fogyókúránkat.

Tippek a menühöz

Ha Ön is szeretne egészségesen diétázni, de nem szeretne egész nap a konyhában főzőcskézni, akkor érdemes menürendelésen gondolkodnia. Szívből ajánljuk az Egészségpajzs ételkiszállítót, akik igazán ízletes magyaros ételekkel és diétás menükkel egyaránt szolgálnak.

Budapesten és vonzáskörzetén belül kedvező árakkal és gyors kiszállítással, segítőkész ügyfélszolgálattal várják a megrendeléseket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását