2024. szeptember 10. - Nikolett, Hunor

Aktív hab VS. hagyományos autósampon

Autómosáskor a legtöbben a hagyományos autósampont és a kézi mosást választják, hiszen ezt ismerik. Manapság azonban létezik már egy sokkal jobb alternatíva is, ami gyorsabb, ráadásul a kasznit is kíméli: az aktív hab. Íme, mik a különbségek a kettő között.
2024. augusztus 1. csütörtök 20:58 - HírExtra

A működési elv

A két tisztítószer teljes mértékben más elv alapján működik: az autósampon részben feloldja a szennyeződéseket, emiatt szükséges egy ronggyal vagy kefével is átdörzsölni a felületet – hiszen ezek fogják ténylegesen eltüntetni a koszt. Az aktív hab a szennyeződés és a kaszni felszíne közötti kapcsolatot oldja fel, vagyis eltávolítja a piszkot az autóról, így már csak egy öblítésre van szükség.

Hatékonyság

Ahogyan azt a működési mechanizmusok bemutatásában is láthattuk, a két anyag hatékonysága merőben eltér. Az autósampon önmagában csak az enyhébb koszt képes eltüntetni, a bogármaradványok, madár ürülék azonban könnyen kifog rajta. Emiatt szükséges a kézi mosás is. Ezzel szemben az aktív hab már önmagában is képes felvenni a harcot a makacsabb kosszal, azaz nem szükséges nekünk is átdörzsölni az autó egész felületét.

Gyorsaság

Mivel kézi autómosás során a saját munkatempónkat is bele kell kalkulálni az időbe, ez gyakran hosszadalmas, akár egy órát is meghaladó folyamat lehet. Az aktív hab azonban rendkívül gyorsan kifejti hatását: a hígítással, a hab állni hagyásával és az öblítéssel együtt is körülbelül fél óra alatt végezhetünk – ebből az időből pedig a legtöbbet valószínűleg az autó leöblítése vesz majd igénybe.

Kíméletesség

Mivel valamilyen eszközre is szükség van ahhoz, hogy az autósamponnal mosott járműről végleg eltávolítsuk a rászáradt szennyeződéseket, ez a folyamat könnyedén tehet kárt az autóban. A nem megfelelően kiválasztott kefe, de akár egy rongy is képes lehet megkarcolni a fényezést, ezzel pedig nem csak az autó megjelenését gyengítjük, de jövőbeli ellenállóságát is. Az aktív hab azonban nem igényel fizikai beavatkozást, csupán a hab felvitelét, majd lemosását.

Gazdaságosság

Bár az autósamponok – főleg a rossz minőségű termékek – igen olcsón is elérhetők, ez sajnos általában a minőséggel is összhangban van. Ezek a szerek rendkívül rosszul tisztítanak és szinte garantált, hogy kínkeservessé teszik az autótakarítást. Az aktív hab ezzel szemben hígításra szorul, vagyis a megvásárolt mennyiség többszörösét használhatod fel. Emiatt hosszú távon időt, energiát, de még pénzt is spórolhatsz vele.

A Gtechniq W4 aktív hab az egyik legjobb aktív hab a piacon. Magas minőségű anyagokból, innovatív technológiákkal fejlesztették, a készítők pedig évtizedes szaktudást sűrítettek a flakonokba. Rendeld meg még ma és varázsold makulátlanná az autódat egyszerűen!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását