2024. szeptember 10. - Nikolett, Hunor

Milyen az ideális gyerekszobai szőnyeg?

Ha a gyerekszoba mesélni tudna, elmondaná, mi bántja kis lakóit, min gondolkodnak, mitől félnek, és azt is, hogy kik a kedvenceik. Ez utóbbit azonban ki lehet fejezni másképp is, a lakberendezés ehhez nagyon jó alapot nyújt.
2024. augusztus 1. csütörtök 07:56 - HírExtra

 Egy szeretett figurával, mesehőssel díszített függöny, bútordarab vagy gyerek szőnyeg sokat elárul a szobában élő kis lurkók lelki világáról. Már a színek hangulatán is látszik, hogy fiú vagy lány lakja a helyiséget, a minták pedig pontosítják az érdeklődési körüket.

Legalábbis ha a szülők megfelelően választanak szőnyeget, a gyerekeik igényeit figyelembe véve. Azonban a motívumokon és az árnyalatokon kívül vannak más szempontok is, amit nekünk, felnőtteknek kell alaposan átgondolni, és az alapján választani. Természetesen a mintázat kérdésében a gyerkőcök döntenek. Most pedig megnézzük azt, hogy mik azok az adottságok, amiket nekünk kell számításba venni.

Mekkora legyen?

A méret nagyon lényeges, hiszen nem mindegy, mekkora a helyiség, illetve milyen a bútorok elhelyezése. A legjobb az, ha ebben a szobában minél nagyobb területet fed a puha kárpit, hogy az apró lábacskák kényelemben legyenek.

Arról nem is beszélve, hogy a picik sok időt töltenek a padlózaton, úgyhogy pláne fontos a komfortérzetük szempontjából a szőnyeg. Ha nem is fedi az egész területet, de az ágy mellett mindenképpen legyen, hogy erre lépjenek le a gyerekek, mikor felkelnek.

Általában nem szerencsés a sok kicsi szőnyeg, mert balesetveszélyes, elmozdulhatnak, illetve könnyű bennük megbotlani. De a csúszásgátló ebben is segíthet, hiszen megakadályozza az eleséseket.

Az egyszerű takaríthatóság nagyon lényeges

A hosszabb szálú típusok nem a gyerekszobába valók, mert könnyen elbújnak bennük az apróbb játékok és a lepottyanó ételmaradékok. Elakadhatnak a lábujjak is, ha nem vigyáznak az apróságok, akik még éppen csak megtanultak járni.

A rövidebb szálú változatok azért is jobbak, mert könnyebben tisztíthatók, ebben a helyiségben pedig valószínűleg gyakrabban lesz szükség a takarításra is. Legalábbis ha életrevaló és mindenre elszánt gyerekeket sikerült nevelni.

A Szőnyeg textil webáruházban kapható gyerekszobai szőnyegek antiallergének és antisztatikusak, mindegyik nagyon színvonalas, strapabíró és tartós anyag. Egy ilyen padlóburkolatot hosszabb távra vásárolunk, úgyhogy mindenképpen minőségi darabot érdemes beszerezni, aminek jó az ár-érték aránya is.

Térjünk vissza a minta kérdésére!

Amennyiben sikerült jól választani, akkor a szőnyeg mosolyt fog gyermekünk arcára csalni. Persze azért az sem árt, ha a kárpit színeiben és stílusában illeszkedik a helyiség hangulatához és megjelenéséhez is.

Aranyos kis állatfigurák, unikornisok, focipályák, ugróiskolák, autópályák, kalózok, versenyautók, számtalan lenyűgöző minta várja a kicsiket a Szőnyeg textil webáruházban. Érdemes a gyerekeknek megengedni, hogy válasszanak ki olyan mintát, ami nekik tetszik, de a többi kérdés tekintetében legyünk következetesek, és hallgassunk a józan észre. Csak minőségi termékbe fektessük a pénzünket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását