2024. szeptember 10. - Nikolett, Hunor

Mindent be lehet szerezni online, amire a szántóföldi munkákhoz szükség van

Ahhoz, hogy a szántóföldi növények valóban teremjenek, jó néhány dologra szükség van. Ezek közé tartozik a trágyázás, valamint a betegségek megelőzése
2024. augusztus 1. csütörtök 08:05 - HírExtra

Az alaptrágyázáshoz, starter trágyázáshoz beszerezhető minden online a Gazdadiszkont webshopjából, ahol biostimulátorok és rengeteg egyéb készítmény is található. Ez a legkényelmesebb módja annak, hogy mindezekre szert tegyünk, hiszen így egy helyről megrendelhetünk mindent, és még a szállításukkal sem kell bajlódnunk.

Konkrétan milyen trágyákat lehet rendelni az internetről?

A Gazdadiszkontnál bármilyen jellegű trágyát lehet vásárolni. Ezek közé tartoznak a granulátumban kapható szerves trágyák, amelyek magas szerves- és szárazanyagtartalommal rendelkeznek. A szarvasmarhatrágya például optimális a talaj humuszanyaggal való gazdagításához. 

Erre azért van szüksége a szántóföldi növényeknek, mert a lekötött tápanyagokat könnyebben fel tudják venni. Hatására intenzívebben fejlődik a gyökérzetük, így maga a növény is életképesebb lesz. Mindez természetesen a terméshozamon is meglátszik majd.

A baromfitrágya ugyancsak megvásárolható granulált formában. Kertészeti, valamint szabadföldi termesztésben is lehet használni. Az ilyen készítmények tartalmazzák azokat a makro- és mikroelemeket, amelyekre a növényeknek szüksége van.

A komplex lombtrágyák általános tápelemek pótlására alkalmasak. Létezik olyan termék is, amit elsősorban levéltrágyaként célszerű használni, de akár talajos beöntözésre is jó, köszönhetően az univerzális összetételének. 

Az időjárás viszontagságai kiküszöbölhetők a használatával, mivel a készítménynek köszönhetően a súlyos tápanyaghiányos állapot kialakulása elkerülhető. A nagy szárazság idején a lombtrágyának köszönhetően lehetnek a termések egészségesebbek.

A különféle műtrágyák ugyancsak megvásárolhatók online

A webshop kínálatából természetesen a műtrágyák sem hiányoznak. A műtrágyákban eltérő összetételben található nitrogén, foszfor és kálium, arányukat egy számhármassal jelzik. 

A klórmentes, magas mikroelem tartalmú készítmények klórérzékeny növények esetén is biztonságosan használhatók. Egyes termékek bevethetők alaptrágyázásra, fészektrágyázásra, startertrágyázásra és fejtrágyázásra egyaránt.

Számos készítmény kapható, ami jó a betegségek ellen és javítja a terméshozamot

Ma már nem kell a gazdáknak sopánkodva szemlélniük, ahogyan elviszik a termést a betegségek. Számos biogazdálkodásban engedélyezett szerrel hatékonyan lehet védekezni az olyan alattomos növénybetegségek ellen, mint amilyen például a lisztharmat.

A növénykondicionálóknak köszönhetően látványos, gyors ütemű fejlődésnek indulnak a növények. Algatartalmú termésnövelő segítségével a termések mérete növelhető, köszönhetően annak, hogy egy ilyen termék fokozza a sejtosztódási folyamatokat, valamint a vegetatív növekedést is támogatja.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását