2024. szeptember 10. - Nikolett, Hunor

Szívesen kertészkedsz szabadidődben?

Egyre több fiatal érdeklődését kelti fel a kertészkedés. Sokaknak csak egy kis balkonnyi hely jut, mások a közösségi kertekben találják meg a helyüket, míg akadnak olyan szerencsések, akiknek jócskán jut hely a saját kertben is.
2024. augusztus 1. csütörtök 16:03 - HírExtra

Talán nem is kérdés, hogy ilyenkor mindenki fűszernövényeket, paprikát, paradicsomot, uborkát, tököt vagy esetleg epret ültet. De mi van, ha azt mondjuk, hogy ezeken túl is van élet?

Mert hogy sokkal másabb növényeket is lehet ültetni, kiváltképp akkor, ha szereted a kihívásokat, no meg persze, ha a törvény is engedi. Mai cikkünkben egy ilyen különleges növényről lesz szó, így érdemes lesz velünk tartani.

Termessz kendert!

Persze csak akkor fogsz tudni a Growisland palántái közül válogatni, ha az adott országban legális a kender otthoni termesztése. Magyarország sajnos elég vaskalapos ebben a tekintetben, így ha ilyen speciális növényt szeretnél termeszteni, akkor nincs mese, költözni kell!

Ám mielőtt ilyen drasztikus lépésre szánnád el magad, érdemes először kitalálni, hogy ha megtehetnéd, akkor milyen fajtájú/típusú növényt termesztenél. A fent említett webáruház kínálatában számtalan palánta és mag található, mindegyiknél részletes leírást találsz, amelyre szükséged is lesz, hiszen a kendernél érzékenyebb, igényesebb növény aligha létezik.

Ezzel együtt mindenképpen megéri a fáradságot, még ha csak dísznek is termeszted. Ha azonban a CBD vagy a THC miatt érdekes számodra a növény, akkor nagyon nem mindegy, hogy a sok változat közül melyik mellett teszed le a voksodat.

Az Indica népszerűsége töretlen!

A számtalan változat közül az Indica még mindig a legnépszerűbb fajta közé tartozik, és ennek jó néhány oka van:

- A szabadidőt szeretjük hasznosan eltölteni, és ez a növényfajta ezt lehetővé is teszi, mivel kis helyigénnyel rendelkezik, lehet akár beltéren is termeszteni, és minden apró törődést gazdag hozammal hálál meg.

- CBD-ben gazdag ez a típus, és kiválóan tompítja a THC hatását is, így akinek a kannabidiol az elsődleges szempont, az bátran válasszon Indicát.

- Egész testet és lelket érintő relaxáló hatása van, így aki valóban szeretne kikapcsolódni, annak mindenképpen tennie kell egy próbát egy Indicával.

- Sőt, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is kimagaslóan jó, így akár betegség esetén is bevethető hatékony gyógymódként.

Talán a fentiekből is látszik, hogy nem árt odafigyelni arra, hogy milyen palántát vagy magot vásárolunk.

Tudd, hogy milyen hatást szeretnél elérni!

Talán ez az egyik legfontosabb tényezője a helyes választásnak. Ha ugyanis tudod, hogy milyen hatásra vágysz, hogy gyógyulni vagy lazulni szeretnél, annak fényében fogsz tudni ideálisan választani.

Egy biztos, bármi legyen is a célod a kenderrel, a Growisland webshopjában biztosan meg fogod találni az ideális változatot.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását