2024. szeptember 10. - Nikolett, Hunor

Tippek a kényelmes irodai munkához

Azok számára, akik az irodában töltik a napot, számos tényező befolyásolhatja az egészségi állapotukat. A fizikai munkával ellentétben ez meglehetősen mozgásszegény életmódot jelent, ami a napi munkát illeti.
2024. augusztus 1. csütörtök 07:45 - HírExtra

Ebből a szempontból pedig nagyon fontos, hogy a lehető legjobban támogassuk a szervezetünket. Az egyik dolog, amit tehetünk, hogy óránként néhány percen át megmozgatjuk a testünket. A másik pedig az, hogy olyan munkakörnyezetet teremtünk, ami nem káros a testünkre nézve.

Ebben pedig a forgószékek nagyon jó szolgálatot tehetnek, de nem mindegy, hogy melyek azok. Rengeteg változat van a piacon, azonban nem mindegyik képes arra, hogy a napi 8 óra munkát úgy támogassa, ami a gerincünket kíméli.

Milyen előnyökkel jár az egészség terén?

Mielőtt bármit mondanánk, nagyon fontos leszögezni, hogy nem a szék az egyetlen, ami árthat az egészségünknek, de a Store11 forgószék kínálata segíthet a napi munka során. A leggyakoribb panaszokat a nyaki-, és hátfájdalmak jelentik, amiben hatalmas szerepe van a széknek, amiben ülünk.

A megfelelő forgószék a gerinc természetes görbületének megtartását segíti anélkül, hogy erre minden percben figyelnünk kellene. A munka akkor a leghatékonyabb, ha nem tereli el a figyelmünket a fájdalom.

A szék amellett, hogy az optimális testtartás lehetőségét megteremti, arról is gondoskodik, hogy javítja a vérkeringést és csökkenti a fáradtságot. Ehhez elengedhetetlen, hogy a szék állítható legyen. A háttámla, a karfa, a szék magassága, mind olyan funkció az állíthatóság listáján, ami elengedhetetlen.

Segíthet a teljesítmény növelésében

Azt már említettük, hogy a hatékony munkához a fókusz megtartása nagyon fontos. Ez akkor is kikerülhetetlen, ha egy pici feladaton dolgozunk, de a hosszú ideig tartó projektek és az összetettebb feladatok esetén kifejezetten lényeges.

A magasság állítása a lábunk optimális helyzetben tartását segíti, ami a vérkeringést javítja. Ez pedig a koncentráció miatt nagyon sokat számít, mert a megfelelő véroxigén-ellátás felelős a tökéletes fókusz eléréséért.

Úgy is fokozhatja a teljesítményt, hogy a vezetőségre is másképp tekintünk, ha törődik velünk. Márpedig egy ergonomikus forgószék olyan figyelmesség, amit sajnos nem minden munkahelyen tapasztalhatunk. Ez viszont a lojalitásunkra és a teljesítményünkre is kihat.

Hogyan válassz forgószéket?

Akkor jelenthetjük ki, hogy tökéletes a székmagasság, ha a térdeink 90 fokos szögben hajlanak. A megfelelő vérkeringéshez ez az optimális szög. Ezért a szék is akkor lesz jó választás, ha ezt a testhelyzetet elérhetővé teszi.

A háttámla dönthetőségének feladata pedig a gerinc megtámasztását szolgálja. A legideálisabb esetben a dönthető tulajdonság mellett még egy deréktámasszal is rendelkezik a tökéletes görbület érdekében.

A karfa magasságának állításával pedig a vállunk pihenését tudjuk segíteni. Ha megfelelő magasságban van az alkar, akkor a váll és a nyak kevesebb terhelésnek van kitéve. Minden ülőmunka járhat fájdalommal, de a megfelelő forgószékkel elkerülhető a komolyabb probléma.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását