2024. szeptember 10. - Nikolett, Hunor

Hogyan hat a nyári szünidő a nehéz sorsú embertársainkra?

Sokaknak a nyár a kikapcsolódásról, nyaralásról, pihenésről szól, de sajnos vannak olyan szegénységben élő családok, ahol a gyerekeknek az iskolai időszak legalább rendszeres, biztos, többszöri, laktató étkezést nyújtott.
2024. augusztus 12. hétfő 11:53 - HírExtra

Ezekben a családokban, ahol a családfenntartó munkaképtelen, vagy egyéb okokból kénytelenek szegénységben tengődni, nemhogy a nyaralást, de még az alapvető élelmiszereket sem garantált, hogy sikerül biztosítani a gyermekek számára.

Ilyenkor jön jól, ha felebaráti szeretetből gondolunk azokra is, akik bajban vannak, és nem tartanak nyári szünetet a szcientológus önkéntes lelkészek sem. Rendszeresen kisegítik a rászorulókat segélyszervezeteken, alapítványokon, más egyházak szeretetszolgálatain keresztül.

Nemrég kapcsolatba lépett velük egy Hajdú-Bihari nagyközség, Csökmő polgármestere, hogy lenne harminc olyan helyi, többgyermekes rászoruló család, akiknek jól jönne, ha az önkéntes lelkészek ismét tudnának tartósélelmiszer-adománnyal segíteni, ahogy ezt az elmúlt években már többször megtették. Természetesen igent mondtak, és Budapestről le is szállították az adományokat, majd a polgármester úrral együtt, a védőnőtől kapott adatok alapján a leginkább rászoruló harminc családnak ki is osztották a tartós élelmiszerekből és tisztálkodási szerekből álló adománycsomagokat.

Egy másik, szegedi önkéntes lelkész csapatuk pedig egy helyi szeretetszolgálat olyan szociális központját támogatta ruha- és cipőadománnyal, ahová hajléktalanok és egyéb rászorulók térhetnek be fürdeni, átöltözni, étkezni.

Amikor ilyen összefogással, felebaráti szeretetből támogatjuk bajban lévő embertársainkat még nyáron is, akkor ami nekünk csupán csekély energia-befektetés, az a másik számára akár életmentő is lehet, vagy éppen az emberi méltóságának megőrzését, esetleg helyreállítását segítheti.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását