2024. szeptember 11. - Teodóra

Tippelési szabályzat a Gransino rulettjátékokhoz

A rulett évszázadok óta népszerű szerencsejátéknak tekinthető, ugyanakkor a popularitása nem csökkent a mai napig.
2024. augusztus 13. kedd 11:44 - HírExtra

Igen sokan játszák ezt a játékot az olyan platformokon is, amilyen a Gransino. Az online rulett megjelenése a Gransino és más platformok felületén egyáltalán nem csökkentette annak népszerűségét a szárazföldi kaszinókban, inkább növelte.

Összehasonlítva a szárazföldi létesítményekben és a Gransino jellegű oldalakon elérhető rulettet, elmondható, hogy többé kevésbé azonos játékról van szó, minimális eltérésekkel. Maga a szabály az nem változik, a cél eltalálni, hol áll meg a kis golyó, mint ahogy a házelőny is hasonlóan alakul.

Erről érdemes néhány szót ejteni. Akár a Gransino, vagy más online kaszinó oldaláról van szó, akár egy hagyományos kaszinóról, a játéknak három változata ismeretes, ezek pedig az európai, a francia és az amerikai.

A köztük lévő lényeges különbség, hogy a francia és az európai játéknál a keréken egy golyó pörög, az amerikai változatnál pedig kettő. Ennek megfelelően a ház előnye az utóbbi esetben a legnagyobb, ennek ellenére a Gransino és más platformok felületén ez a változat is nagyon népszerű. 

Érdekes megemlíteni egyébként, hogy az eredeti változatot a francia Blaise Pascal matematikus találta fel, aki még két golyót álmodott meg a játékhoz. A 18. század során azonban, amikor a francia uralkodók meglátták ebben a játékban a bevételi forrást, a keréken egy golyó maradt, ezzel pedig a rulett népszerűsége is növekedett.

Tétek és néhány érdekesség

A rulett során megtehető téteket alapvetően két csoportba lehet sorolni, ezek pedig a belső és a külső tétek. Hogy melyik mit jelent, az a folytatásban kiderül.

A belső tétek azok, amelyeket a kerék körüli tábla belső részén lehet megtenni, pontosabban ott, ahol a számok találhatók 1 és 36 között. Az alapvető belső tét, ha egy számra tippelsz, értelemszerűen ebben az esetben a legnagyobb a nyeremény is, mivel ezt a legnehezebb eltalálni.

Vannak azonban egyéb lehetőségek is, így például, ha két szám határára teszed, akkor mindkét szám kipörgetése esetén nyerhetsz, de csak fele annyit, mintha egy számra tippelnél.

A külső tétek a tábla külső részén lévő opciókra történő fogadást jelenti. Itt jóval több lehetőség van, mint a belső tétek esetében. Így, lehet a páros, vagy páratlan számokra tippelni, de akár a piros vagy fekete számokra, vagy egy számsorra is. A nyeremények itt is kisebbek, mint amikor a játékos egy számra tippel.

A két fő kategória mellett léteznek még bejelentett tétek is. Ezek nem mindenhol találhatók meg, kaszinótól függ, hogy elérhetőek-e. Ez speciális típusú tippelést jelent, így például olyan számok kiválasztását, amelyek nem egymás mellett helyezkednek el.

Végezetül esen néhány szó a játékot övező érdekességekről is, ezekből ugyanis akad jó néhány. Az első, annak a magyarázata, hogy miért nevezik egyesek a rulettet a gonosz játékának. Ez azért van így, mert ha összeadod a keréken lévő számok értékét, az 666 lesz.

Még egy érdekesség, amiről esetleg eddig nem hallottál, az a pörgetésre vonatkozik. Sok kaszinóban alkalmazzák ugyanis azt a szabályt, miszerint annál a számnál engedik el a golyót, hogy az útjára induljon, ahányadika az adott napon van. Utána az elengedés mindig az utolsó nyerőszámnál történik. 

A rulett nem véletlenül ennyire népszerű több évszázad óta, mindenképp érdemes legalább egyszer kipróbálni, az online térben ezt ingyenesen is megteheted.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását