2024. szeptember 16. - Edit

Hasít az EU

Az euróövezet az előző havinál és a vártnál is nagyobb külkereskedelmi többletet ért el júniusban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken ismertetett első becslése szerint.
2024. augusztus 16. péntek 12:28 - HírExtra

Júniusban az euróövezet külföldre irányuló áruexportja 236,7 milliárd euró volt, ami 6,3 százalékos csökkenés tavaly júniushoz képest. A világ többi részéből érkező import 214,3 milliárd eurót tett ki, ami 8,6 százalék visszaesés éves összevetésben.
    
Az euróövezetnek júniusban így 22,3 milliárd euró külkereskedelmi többlete alakult ki, nagyobb a tavaly júniusi 18 milliárd eurónál és az idei májusi 13,9 milliárd eurónál.
    
A június végével záródott idei első hat hónapban az euróövezet külkereskedelmi többlete 107,5 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 3 milliárd euró hiány után.
    
Az euróövezet külföldre irányuló áruexportja az idei első fél évben 1430,1 milliárd euró volt, 0,8 százalékkal kisebb a tavalyi azonos időszakhoz képest, az import 8,4 százalékkal, 1322,6 milliárd euróra esett.
    
Az euróövezeten belüli kereskedelem 1303,8 milliárd euró volt, 5,9 százalékkal kisebb a tavalyi első hat hónappal összevetve.
    
Az Eurostat ugyancsak nem végleges adatai szerint az Európai Unió idén júniusban 20,9 milliárd euró többletet ért el a más országokkal folytatott kereskedelemben, ami felülmúlta a tavaly júniusi 18,6 milliárd euró többletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását