2024. szeptember 13. - Kornél

Ki lesz az év fővárosi civil szervezete?

A Fővárosi Önkormányzat harmadik alkalommal írta ki Az Év Fővárosi Civil Szervezete pályázatát, mely idén már 5 millió forint pénzjutalommal jár.
2024. augusztus 16. péntek 11:35 - HírExtra

A pályázati anyagokat 2024. augusztus 12. és szeptember 9. között várják ezen az űrlapon vagy a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján.

 Az Év Fővárosi Civil Szervezete díját a Főváros pályázat útján adományozza, de a budapestiek döntik el, hogy ki kapja. Célja, hogy minden évben elismerésben részesítse azt a budapesti civil szervezetet, amely tevékenységével leginkább hozzájárult a főváros fejlődéséhez, élhetőségéhez, és a lakosság életminőségének javításához. A beérkező pályázatokat a Budapesti Civil Adatbázis tagjai rangsorolják. A legjobb tíz közül pedig a budapestiek döntik el, hogy ki kapja az elismerő címet. A díjjal a Városháza szimbolikus kulcsa, valamint idén már 5 millió forint pénzjutalom jár. Ez újítás az eddigi pályázatokhoz képest, ugyanis az elmúlt két évben ez az összeg még 1 millió forint volt. 

Karácsony Gergely főpolgármester a 2023-as díjátadón így fogalmazott: „A civil szervezetek munkája elengedhetetlen. Ők azok, akik amellett, hogy lényegi ügyeket képviselnek, hozzájárulnak a közösségek fenntartásához, információt közvetítenek felénk, döntéshozók felé, és önkéntesen dolgoznak, idejüket és tudásukat áldozzák a közösségekre.
 

Budapesten fontosnak tartjuk, hogy ezeknek a csoportoknak ne a megbélyegzés legyen a napi tapasztalata, amely sajnos Magyarországon oly jellemző, hanem büszkén képviseljék az általuk felkarolt ügyet. Ezért hoztuk létre az „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” díjat. Elismerésül mindazért, amit a városért tesznek.”A

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását