2024. szeptember 16. - Edit

Adományozási lehetőség iskolakezdéshez

A TündérPakk Közhasznú Alapítvány amellett, hogy egész évben segíti a rászorulókat, nyár végén különös figyelmet fordít arra, hogy a rászoruló családok számára könnyebbé tegye az iskolakezdést.
2024. augusztus 26. hétfő 10:59 - HírExtra

Az alapítvány az idei évben is adománygyűjtést szervez, hogy segítsen azoknak a családoknak, akik nem engedhetik meg maguknak az iskolatáska, a tanszerek, vagy más alapvető iskolai felszerelések beszerzését. Idén több mint kétezer kérés érkezett be hozzájuk, ami rávilágít arra, hogy milyen sokan élnek nehéz körülmények között, és hogy mennyire nagy szükség van a segítségre. 

Szerencsére a TündérPakk nincs egyedül, hisz sok civil és néhány cég, szervezet stb. támogatására is rendszeresen számíthat. A Szcientológia Önkéntes Lelkészek most is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és egy jelentős adománnyal támogatták az alapítvány munkáját. Az általuk szállított csomagok nemcsak tanszereket és iskolatáskákat tartalmaztak, hanem játékokat, gyermekruházatot, cipőket, pelenkákat, különféle higiéniai szereket és tartós élelmiszert is, hogy ne csak az iskolások, hanem az egész család részesülhessen a támogatásban. 

A tanszergyűjtés még mindig tart; eredetileg csak augusztus 23-ig lehetett adományozni, de mivel nincs még meg mind a kétezer-ötvennyolc gyerkőc iskolakezdő csomagja az alapítványnál, ezért a kampányt meghosszabbították! A gyűjtést a Foxpost is támogatja, így, bár az alapítvány központja Budapesten van, mégis mindenki számára van lehetőség csatlakozni, még vidékről is.  Az országszerte elhelyezett Foxpost automatáknál bárki díjmentesen feladhat adományokat, melyeket onnan a TündérPakkhoz szállítanak, ahonnan eljutnak a csomagok a rászorulókhoz. Az automatánál csak ki kell választani a TündérPakk feliratot, s máris elhelyezhető a használt, de jó állapotú iskolatáska, toll, füzet, körző és egyéb iskolaszer. 

Ilyenformán, egy csekély erőfeszítést igénylő összefogással, mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egyetlen gyermek se maradjon segítség és tanszerek nélkül az iskolakezdéskor.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását