2024. szeptember 16. - Edit

Szolidaritás a csípőből kirúgott igazgató mellett

„Még el sem kezdődött az új tanév, de a kormány máris tovább folytatja az oktatás évek óta tartó rombolását. A mai napon azonnali hatállyal kirúgta a Belügyminisztérium a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, amiért kiállt az intézmény pedagógiai elvei mellett!” – olvasható az aHang közleményében.
2024. augusztus 29. csütörtök 17:26 - HírExtra

Az eset kirobbanása után az aHang szolidaritási kampányt indított, amelyben többek között azt követelik a Belügyminisztériumtól, hogy azonnali hatállyal helyezzék vissza a pozíciójába Mészáros Csabát, a gimnázium kirúgott igazgatóját. Kevesebb mint 24 óra alatt több mint 11 ezer ember állt ki a pozíciójából felmentett intézetvezető mellett. Szalóki Viktor, az aHang szóvivője szerint a Belügyminisztérium döntése ismét bebizonyítja, hogy ez semmi más, mint az oktatás maradék autonómiájának szisztematikus szétverése.

„Dühítő és felháborító, ahogy a kormány szinte teljesen megsemmisíti a magyar oktatási rendszert. Három nappal a tanévkezdést megelőzően rúgta ki a hatalom a Madách Imre Gimnázium igazgatóját amiért kiállt az intézmény pedagógiai elvei mellett. Szolidaritásunkat fejezzük ki Mészáros Csaba, és a gimnázium teljes közössége mellett. Szeptember másodikán pedig arra buzdítunk mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon a reggel 9 órakor kezdődő demonstrációhoz a Madách gimnázium elé!” – foglalta össze a szóvivő.

Az aHang a közleményében arra is felhívja figyelmet, hogy ahelyett, hogy a kormány megoldaná az oktatás valódi problémáit, tovább mélyítik annak halmazát. A civil szervezet legutóbb a Honvédelmi Minisztériumnak és a Belügyminisztériumnak adott át több mint 20 ezer aláírást tartalmazó petíciót, amelyben a katonák iskolába vezénylése ellen tiltakoznak. Bár mind a két intézménynek kötelessége válaszolni, egyelőre még nem érkezett reakció a tiltakozásra.

A petíció itt érhető el: https://szabad.ahang.hu/petitions/szolidaritas-a-madach-imre-gimnazium-kirugott-igazgatojaval

Forrás: aHang
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását