2024. szeptember 16. - Edit

"Embertelen az a kormány, amelyik a legelesettebb gyerekek kárára áll politikai bosszút."

Szabó Tímea az ombudsmanhoz fordul Iványi Gáborék Wesley iskoláinak bezárása miatt.
2024. szeptember 3. kedd 14:45 - HírExtra

Szabó Tímea bejegyzése az üggyel kapcsolatban:

"Meggyőződésem, hogy súlyosan alapjogokat sért az, hogy közel 500 gyereket és szülőt 3 nappal az iskolakezdés előtt értesít a kormány arról, hogy keressenek új iskolát.

Egyrészről ennyi idő alatt, még ha akarnának sem tudnának új iskolát találni. A nagyobbik baj viszont az, hogy a gyerekek jó része sajátos nevelési igényű (SNI), sérült, autizmussal élő vagy mélyszegénységben él.

A kormányhivatal által kiadott "listán" pedig, hogy mely iskolákba írathatják a gyerekeket, NEM szerepel olyan intézmény, amely SNI-s, vagy más sérült vagy valamilyen értelemben fogyatékossággal élő gyereket fogadna. Több iskola pedig a családok számára megközelíthetetlen távolságra van.

A gyerekek tanuláshoz való joga így egyértelműen és súlyosan sérül, amit az ombudsmannak kötelessége kivizsgálni, és felkérni a kormányhivatalt az eredeti állapot visszaállítására.

A Wesley iskolák a kormányhivatal minden korábbi kérését teljesítették, mégis bezárták a budapesti és a szegedi iskolákat is, közel 500 nehéz sorsú családot sodorva a kétségbeesésbe és kilátástalanságba.

Az Evangéliumi Testvérközösségnek valóban van tartozása. De csak azért, mert a kormány 12 milliárd(!) forinttal tartozik Iványiék egyházának, amit a strasbourgi bíróság már 10 éve kimondott. A kormány viszont nem hajtja végre.

Embertelen az a kormány, amelyik a legelesettebb gyerekek kárára áll politikai bosszút.

Remélem, ebben az ombudsman is egyetért majd."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását