2024. szeptember 16. - Edit

Milyen berendezés kerüljön egy pilates stúdióba?

A pilates egyre népszerűbb mozgásforma világszerte, így nem csoda, hogy egyre többen fontolgatják, hogy pilates stúdiót nyitnak. Ha te is közéjük tartozol, akkor számos szempontot kell figyelembe venned ahhoz, hogy stúdiód sikeresen induljon és hosszú távon is fennmaradjon.
2024. szeptember 3. kedd 10:49 - HírExtra

Ezek közé tartozik például a minőségi berendezés. Olyan pilates gépeket és eszközöket válassz, amelyek megbízhatóak, tartósak és megfelelnek a stúdiódba érkezők igényeinek. 

Reformer gépek

Ezek a hosszú, sínen mozgó, rugós rendszerekkel felszerelt szerkezetek jóval nagyobb mértékben segítenek fejleszteni az erőt, a mobilitást és a testtudatosságot, mivel ellenállást adnak a gyakorlatokhoz. 

A TMS Pilatesnél is megrendelhető C8 Pro-t kifejezetten ajánljuk, amely rendkívül nagy méretű alumínium profilokkal és talppal rendelkezik, valamint teljesen új 8 PU keréktartó rendszerrel van felszerelve. Alacsony a karbantartási igénye, ami már önmagában meggyőző, de nem mehetünk el szó nélkül a csendes használat mellett sem szó nélkül.

Egyéb pilates gépek

A reformer mellett mindenképpen javasoljuk még a Pilates Combo Chair beszerzését, amely egy sokoldalú, két pedállal és állítható rugókkal felszerelt, a core izmok és a felsőtest fejlesztésében különösen hasznos eszköz. A kompakt méretének köszönhetően kis helyet foglal, mégis számos gyakorlat elvégezhető rajta.

Emellett jól fog jönni még egy Cadillac is. Ez multifunkcionális gép, amely számos különböző erősítő és nyújtó gyakorlatot tesz lehetővé. A rehabilitációtól kezdve a haladó pilates órákig igazán széles skálán alkalmazható.

A Fuse Laddert pedig még nem is említettük, amely egy modern, létraszerű eszköz. Ötvözi a Pilates és a funkcionális tréning előnyeit. Különféle szalagokkal és rudakkal kombinálva pedig számos gyakorlatot kínál a testtartás javítására, illetve az erő és rugalmasság fejlesztésére.

Végül, de nem utolsósorban pedig a Ladder Barrelt említenénk, amely egy hordószerű eszköz. Növeli a gerinc mozgékonyságát, és segít a hátizmok erősítésében. Kiválóan alkalmas a nyújtások mélyítésére és a testtartás javítására, különösen a gerinc területén.

Kisebb eszközök

Ha jelenleg még nem engedheted meg magadnak a pilestes gépeket, akkor mindenképpen érdemes beszerezned néhány alapvető kiegészítőt, amelyekkel még változatosabbá teheted a stúdiódba látogatók gyakorlatait.

Ilyenek lehetnek például az ellenállás növelésére kiválóan alkalmas erősítő gumiszalagok, illetve a végtagok erőnlétét és koordinációját növelő, bokára és csuklóra helyezhető súlyok.

A pilates gyűrű, vagy ahogy sokan ismerik, a mágikus karika pedig egyszerűen elengedhetetlen, mivel egy rendkívül sokoldalú eszköz. Az elsődleges funkciója az ellenállás biztosítása, de a mobilitás fejlesztésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Remélük, hogy a fentebb leírtakkal tudtunk némi útmutatást adni a stúdiód berendezéséhez. A további kérdéseiddel fordulj bátran a TMS Pilates profi csapatához!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását