2024. szeptember 16. - Edit

Támogatást kaphatnak az önkormányzatok a fenntarthatósági tevékenységükhöz

Az üzleti és civil szféra mellett az önkormányzatok is komoly lépéseket tesznek a fenntarthatóság érdekében, sőt, ők azok, akik a vállalatok és az egyének aktivitásait helyi szinten hatékonyan össze tudják kapcsolni.
2024. szeptember 3. kedd 11:08 - HírExtra

Az idén első alkalommal meghirdetett K&H a fenntartható önkormányzatokért díj ezért azokat az önkormányzati vagy az általuk működtetett gazdasági társaságok, költségvetési szervek által megvalósított kezdeményezéseket értékeli, amelyek hatékonyan hozzájárulnak az ott élők környezeti és társadalmi értékeinek megőrzéséhez. A 3 millió forint támogatással járó díjra november 1-jéig lehet jelentkezni.

A fenntarthatóságról beszélve az egyéni, a vállalati és az állami felelősség és kezdeményezések mellett kevés szó esik az önkormányzatok fenntarthatósági tevékenységéről, holott helyi szinten komoly hatásuk lehet. „Meghatározó szerepük abból ered, hogy ők ismerik a legjobban a helyi erőforrásokat, látják a kihívásokat, valamint egyaránt képesek motiválni a lakosokat és a cégeket. Ezek az összefogások, aktivitások azonban többnyire helyi keretek között maradnak, ezért fontos szerepe lehet a jó környezetvédelmi, illetve társadalmi gyakorlatok bemutatásának és akár országos szintűre emelésének” – mondta el Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője.

„A K&H évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a saját működéséből származó karbonlábnyom csökkentésével, illetve a hitelek és befektetések ESG célú átalakításával is hozzájáruljon a fenntartható fejlődéshez. Emellett egyedi kezdeményezésekkel is szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a társadalmi értékek megóvására, valamint a már megvalósult jó gyakorlatok bemutatására, hogy a jövő társadalma is egy élhető környezetben, teljes életet élhessen. Az idén elsőként meghirdetett K&H a fenntartható önkormányzatokért díjjal az önkormányzatok alaptevékenyégén túlmutató, akár országos szinten is kiemelkedő és példaértékű környezetvédelmi és társadalmi teljesítményét kívánjuk bemutatni és elismerni” – jelentette be a most induló programot Suba Levente. 

A díjra a Magyarországon bejegyzett önkormányzatok, helyi önkormányzati költségvetési szervek és az önkormányzatok tulajdonában lévő gazdasági társaságok jelentkezhetnek két kategóriában: az év környezetvédelmi teljesítménye, illetve az év társadalmi teljesítménye. A pályázaton mindkét kategóriában 3-3 nyertest választanak ki, a település méretétől függően: község, város, illetve megyei jogú város, főváros és kerületei bontásban. A pályázatra az eddig megvalósított és a tervezett környezeti és társadalmi fenntarthatóságot segítő programok bemutatásával lehet jelentkezni 2024. november 1-jéig a bank honlapján.  

A nyertes önkormányzatok településenként 3 millió forint támogatást kapnak fenntarthatósági tevékenységük további folytatásához, kibővítéséhez.

Forrás: Well
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását