2024. szeptember 19. - Vilhelmina

Karácsony: budapest felkészült az árra

Megtörténtek az utolsó lépések a védekezésben: mindenhol sikerült 9 méteres magasságig felkészíteni Budapestet a közelgő árvízi tetőzésre - közölte a főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.
2024. szeptember 19. csütörtök 10:04 - HírExtra

Szerdán mindenhol 90 százalékban elkészültek az ideiglenes gátak megépítésével, csütörtökön már csak a kisebb kiegészítő munkálatok vannak hátra. A Margit-szigeten és a Királyok útján az ideiglenes gátak szerda estére 90 százalékban elkészültek, a munka éjszaka is folyt, a szigeten idáig mintegy 500 ezer homokzsákot helyeztek el. Mára minden készen áll a tetőzés fogadására - olvasható Karácsony Gergely bejegyzésében.

Ismertette azt is, hogy a pesti oldalon, a Dagály fürdőnél csaknem 500 méteres mobilgát épült, a IV. kerületben, a Komp utcában is végeztek a csatornázási művek szakemberei egy mintegy 20 méter hosszú és 3,80 méter magas mobilgát építésével. Közben folyamatosan és biztonságosan elvezetik és tisztítják a fővárosban keletkező napi körülbelül 500 ezer köbméter szennyvizet.

Védekeznek az ivóvíz szennyeződése ellen is, egyelőre minimális mértékben növelték a szabad klór értékét az ivóvízben. Lehet, hogy további emelésre lesz szükség, de a lényeg, hogy a víz minősége változatlanul kiváló, nyugodtan fogyasztható - írta a főpolgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását