2024. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Bitcoin bukta

Több mint 700 ezer forintot bukott egy nő, mert meg akarta védeni a befeketését. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.
2024. szeptember 25. szerda 10:24 - HírExtra

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset

Csalás miatt folytat nyomozást a Sárospataki Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy nő tett bejelentést, miután észlelte, hogy feltehetően csalás áldozata lett. Az „álprofil” egy üzenő felületen azzal kereste meg, a sértetett, hogy bitcoin befektetését zárolták, de, ha befizet 260 ezer forintot, akkor minden rendben lesz. Az első utalást még továbbiak követték, amíg a nő rájött, hogy csalás áldozatává vált, majd feljelentést tett a rendőrségen. A Sárospataki Rendőrkapitányság csalás miatt folytat eljárást az ügyben.

Mindig legyen óvatos, mielőtt leütné az entert tájékozódjon:

- Ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! Ezeket az információkat telefonbeszélgetés során sem a rendőrség, sem a pénzintézet alkalmazottjai nem kérik!

- Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja Önnek!

- Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!

- Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

- Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását