2024. szeptember 27. - Adalbert

Energiatakarékos megoldások a családi ház felújítása során

Hogyan legyünk egyidejűleg költséghatékonyak és természettudatosak a családi ház felújítása során? Ha Ön is kibővítené vagy átépítené otthonát, ez a bejegyzés hatalmas segítséget jelenthet. A cikkben ugyanis bemutatjuk azt az 5 +1 energiatakarékos megoldást, amellyel mindez sikerülhet.
2024. szeptember 26. csütörtök 19:39 - HírExtra

Mire érdemes odafigyelni?

Egy építkezésnél az energiatakarékos megoldásokkal nemcsak óvjuk a környezetet, hanem pénzt is spórolunk. Ez is fontos szempont egy családi ház felújítása során a New Age Properties szerint. Emellett azonban még számtalan dolog van, amire érdemes odafigyelnünk, mint például

- a költségvetés és időbeosztás megtervezése,

- szakértői tanácsadás igénybevétele,

- a víz- és villamoshálózat korszerűsítése,

- a természettudatos hozzáállás jelenléte,

- vagy a funkcionális és esztétikai kialakítás.

5 +1 energiatakarékos alternatíva

1. Mi az a megújuló energia?

A természetes energiaforrások folyamatosan újratermelődnek, így kimeríthetetlenek. A napelemek például a napfényből, a szélturbinák a szélmozgásokból, a vízerőművek pedig a vízáramlásokból állítanak elő villamos energiát, ezáltal hozzájárulnak a klímaváltozás mérsékléséhez.

2. Családi ház felújítása korszerű fűtéssel

Ha az építkezési munkák során takarékoskodni szeretnénk, elengedhetetlen szempont a korszerű fűtési rendszerek kiépítése. Ide tartozhat a kondenzációs kazán, amely a füstgáz hőjét hasznosítja, vagy akár a hőszivattyú, amely a levegő-, a föld- vagy a vízenergiát alakítja hővé.

3. Miért fontos a hőszigetelés?

A fűtés azonban semmit nem ér a hő benntartása nélkül. Érdemes tehát különösen nagy hangsúlyt fektetnünk az aljzat-, tető- és homlokzati szigetelésre. Ez utóbbinál főleg a kőzetgyapot vagy a polisztirolhab anyagok igénybevétele ajánlott a munkálatok folyamán.

4. Hogyan segíthet a technológia?

Az otthonunkban használt különböző automata technológiai újdonságok jelentős mértékben támogathatják az optimalizált energiafogyasztást. Léteznek a fűtés-hűtés rendszert vezérlő okos termosztátok, valamint a világítást irányító fény- és mozgásérzékelők is.

5. Természetesség a családi ház felújítása során

Egy családi ház felújítása esetében több terület is van, ahol természetes módszerekkel takaríthatunk meg energiát. Ilyen lehet például az esővíz gyűjtése kerti öntözéshez vagy WC-öblítéshez, esetleg a természetes fény maximális kihasználása nagyobb (tető)ablakok beépítésével.

+1 Mikor számítanak az árnyékolók?

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a megfelelő árnyékolás nélkülözhetetlenségét. A különböző napellenzők és redőnyök ugyanis elengedhetetlen eszközök, mivel nyáron csökkentik az otthonunk túlzott felmelegedését, télen pedig segítenek a lakásban tartani a meleget. 

Családi ház felújítása „zölden” és gazdaságosan

Energiatakarékossággal nemcsak óvjuk környezetünket, de hosszú távon pénzt is spórolhatunk. A megújuló energiaforrások, modern fűtési és hőszigetelő rendszerek, valamint a technológiai vívmányok ugyanis nemcsak „zöldebbé”, hanem gazdaságosabbá is teszik otthonunkat. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását