2024. október 24. - Salamon

A mózeskosár használata

A mózeskosár, vagy egyszerűen csak mózes, a legkisebb babák számára készített hordozó eszköz. Alakja ovális, rendszerint kupolával, mózesfedéllel van felszerelve, és a babakocsihoz tudjuk rögzíteni. Vízszintes felülete kényelmes pihenési lehetőséget biztosít az apróságok számára.
2024. október 23. szerda 11:33 - HírExtra

 A mózeskosarak jellemzői

Mózeskosarakat széles választékban találhatunk. A Mamilla bababolt kínálatában kiváló minőségű mózesek elégítenek ki minden igényt.

A mózesek elsődleges feladata, mint ahogyan azt a fentiekben is láthattuk, hogy a pici babák kényelmesen tudjanak aludni bennük. Ezek a guruló babaágyak sok szempontból hasonlítanak az igazi babaágyakra, hiszen ugyanolyan tágasak és komfortosak a babák számára. 

Hason és háton egyaránt fekhet a mózesben a baba, azonban biztonsági öv nincs bennük, mivel elsődleges feladatuk a legkisebbek számára nyugodt alvóhelyet biztosítani utazás során is.

Meddig lehet használni?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy meddig lehet használni a mózeskosarakat. Erre a legegyszerűbb válasz az, hogy egészen addig, ameddig a baba el nem kezd felkapaszkodni az oldalán. Ekkor már balesetveszélyessé válik számára, és ilyenkor át kell térni egy olyan babakocsira, ami biztonsági övvel is rendelkezik, mint például a sport babakocsik.

Minden mózeshez a gyártó megállapít egy súlyhatárt is, amelyet ha a pici elér, már nem használható a mózes, azaz kinövi. Ez az érték azonban általában jóval afölött van, mint ameddig ténylegesen használni tudjuk majd. Tehát valószínűleg azért fogunk másik babakocsira váltani, mert a baba fel akar állni a mózesben, és nem azért, mert a súlya miatt válik indokolttá.

Méret

A mózeskosár tágas, bőven van benne hely a pici számára akkor is, amikor elkezd növögetni. Léteznek kompakt, kisebb kivitelezésű darabok is, amelyek jellemzően könnyű és kicsi babakocsik részét képezik. 

Nem kell aggódnunk, ha ilyet választunk, az is kényelmes lesz a baba számára. Hiszen ha a puhán bélelt mózes körbeöleli, az az anyaméhben eltöltött időre emlékeztetheti, és biztonságérzetet jelent neki. 

Mózeskosár a multifunkciós babakocsik részeként

A multifunkciós babakocsik olyan újszerű megoldást jelentenek, amelyek több funkciót egyesítenek egyetlen eszközben. A különböző elemek, amelyek a szettet alkotják, képesek alkalmazkodni a baba életkorához és igényeihez, valamint a szülők életstílusához egyaránt. 

Egy tipikus multifunkciós babakocsi rendelkezik egy hagyományos vázzal, amire rögzíteni tudjuk az egyes elemeket - mint amilyen a mózeskosár is, amivel az első hónapokban kényelmes, védett és biztonságos pihenőhelyet tudunk a kicsi számára biztosítani. 

A multifunkciós babakocsi kiváló választás, ha hosszú távú megoldást szeretnénk a kisbabás hónapok közlekedésére. Ennek részeként pedig a mózeskosár fogja jelenteni az első lépcsőfokot.

A mózeskosár, mint láthattuk, egy remek megoldás azokra a hetekre, hónapokra, amikor kisbabánk még pici, és semmi sem fontosabb a fejlődése szempontjából, mint a nyugodt, kényelmes pihenés lehetősége.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását