A flavanolban gazdag csokoládé jótékonyan hat az erekre, a szívre és az agyra, mi több, késlelteti az idősödéssel járó egészségkárosodást is - hangzott el az Amerikai Tudományfejlesztési Szövetség (AAAS) éves konferenciáján.
2007. február 19. hétfő 18:00 - Hírextra
Az amerikai szakemberek a kakaó egyik fő összetevőjének, a flavanolnak a hatását vizsgálták. A klinikai tesztek eredménye szerint a flavanol serkenti az agy vérellátását és segíthet bizonyos érrendszeri rendellenességek gyógyításában. Noha a flavanolban gazdag kakaó élénkíti az agy vérellátását, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szellemi teljesítményt is növeli, legalábbis a különféle teszteken a kísérleti alanyok nem bizonyultak ügyesebbnek.
A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy csak a mértékkel fogyasztott csokoládénak lehet jótékony hatása, hiszen az édes eledel nagyobb mennyiségben közismerten "kalóriabomba" a szervezet számára.